mixelakhs_01.jpg
Απίστευτη παραδοχή, από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη! Δίνει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ για νέα επίθεση κατά της συγκυβέρνησης.

Αποκαλύπτει πως η επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, και με την οποία μπόρεσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, κατατέθηκε αποκλειστικά για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ερωτηθείς εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πιο φιλολαϊκοί από της ΝΔ, ο πρώην υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν φιλολαϊκά ούτε εκείνα που απέτρεψαν προβάλλοντας βέτο, όπως ο νόμος που πρότεινα για τις δημοτικές εκλογές, ή το "σπάσιμο" των πέντε μεγάλων νησιωτικών δήμων, ούτε εκείνα που απαιτούσαν, όπως η τροπολογία για τον κ. Μπουτάρη»!

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία ήρθη το κώλυμα της υποψηφιότητας του Γ.Μπουτάρη, λόγω της προεδρίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είχε έρθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και είχε ψηφιστεί λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και των αντιπάλων του κ. Μπουτάρη για τον δήμο.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας την παραδοχή του  κ. Μιχελάκη, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Έστω και κατόπιν… εκλογών ο κ. Μιχελάκης παραδέχεται την αλήθεια. Ότι δηλαδή έκανε τα πάντα – και όχι μόνο τη ρουσφετολογική, “φωτογραφική” τροπολογία που ήρε εκ των υστέρων το κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Μπουτάρη – για να διασωθεί πάση θυσία το πολιτικά χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, ήταν κάτι που είχαμε εγκαίρως καταγγείλει και που γνώριζαν οι πάντες. Ωστόσο, η δημόσια παραδοχή ενός πρώην Υπουργού και εκ των στενών συνεργατών του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι επί της ουσίας «μαγείρευε» την εκλογική νομοθεσία, ανάλογα με τους σχεδιασμούς του κόμματός του ή του κυβερνητικού του συνεταίρου, δημιουργεί μείζον ζήτημα – νομικό, πολιτικό, αλλά και ηθικό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις κυβερνητικές αντιδράσεις. Άλλωστε, τι μπορεί να έχουν να πουν άραγε οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που οι ίδιοι, ως πρώτοι διδάξαντες, παίζουν καθημερινά με τις δημοκρατικές διαδικασίες, απαξιώνοντάς τις», αναρωτιέται το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;