deth_poreia_1.jpg
Να μην μετατρέπονται οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης σε πεδίο αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ. Αυτό ζητούν από κοινού, Εμπορικός Σύλλογος και δήμος…

Στο σημείο αυτό συμφώνησαν, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κι ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, στη συνάντηση που είχαν, χθες, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, στο γραφείο του Δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Χιονίδη, υπευθύνου Επιτροπής Συλλόγου για θέματα πόλης, συμφωνήθηκε κατ αρχήν η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία open mall στην πόλη. Ακόμη, συζητήθηκε η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές και συμφωνήθηκε να μην πεζοδρομείται η Λεωφόρος Νίκης κατά τις Κυριακές που η αγορά λειτουργεί (σ.σ. βέβαια, με απόφαση του υπουργείου, η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι ανοιχτή… 52 Κυριακές το χρόνο, αλλά μάλλον δήμαρχος και πρόεδρος ΕΣΘ δεν εννοούν αυτές τις Κυριακές).

Όσον αφορά στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση στις απόψεις των δύο πλευρών, καθώς εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της πόλης και δεν πρέπει να μετατρέπονται σε πεδίο αντιπαράθεσης και διαδηλώσεων που καταστρέφουν την εικόνα τόσο της εκθεσιακής διοργάνωσης όσο και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το κέντρο απροσπέλαστο και την πόλη αφιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες. Τόσο ο Δήμος όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος συμφώνησαν να ενώσουν τη φωνή τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος συζητήθηκε η διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. Ο Εμπορικός Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνεννόησης με όλα τα Επιμελητήρια της πόλης, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση, η οποία να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Δήμο Θεσσαλονίκης.