olth_01.jpg
Πύλη εισόδου για την ευρύτερη περιοχή θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος κι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Λουφάκης.

 

Οι δυο τους συναντήθηκαν παρουσία και του εκετελεστικού αντιπροέδρου του Συνδέσμου, Αναστάσιου Αλεξανδρίδη. Συζήτησαν, επίσης, τα προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Λουφάκης χαρακτήρισε τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων «φυσικούς συμμάχους» του Συνδέσμου και υπογράμμισε την ανάγκη της στόχευσης των περιορισμένων διαθέσιμων πόρων στις αγορές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις σημαντικότερες προοπτικές για τη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος, απηύθυνε πρόσκληση στον Σ.Ε.Β.Ε. να συμμετάσχει ακόμα πιο ενεργά στις σχεδιαζόμενες δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών κατά το επόμενο εξάμηνο, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιχειρηματικές αποστολές στη Σουηδία, τη Ν. Αφρική, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Στη συνάντηση, τέλος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η από κοινού επανεξέταση των προτεραιοτήτων της οικονομικής διπλωματίας και ο καθορισμός χωρών-στόχων και αντίστοιχων προϊόντων/υπηρεσιών προς προώθηση, η οποία θα βασίζεται στην εξειδικευμένη γνώση των Υπαλλήλων Ο.Ε.Υ. σχετικά με τις κατά τόπους αγορές, καθώς και στην πολύτιμη τεχνογνωσία του Σ.Ε.Β.Ε.