Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από άμεση κινητοποίηση και έγκαιρη επέμβαση δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, δράστης ληστείας σε ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της πόλης. 


Ο 27χρονος ομογενής χθες το απόγευμα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο επί της οδού Εγνατία και με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το γιο της ιδιοκτήτριας που βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στην επιχείρηση. Ακολούθως, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό άνω των 14.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. 

Πολίτης, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό, καταδίωξε τους δράστες, ο ένας εκ των οποίων τελικά συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από το σημείο του συμβάντος, από προστρέξαντες αστυνομικούς. 

Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποίησε για ακινητοποίηση-δέσμευση [κορδόνια παπουτσιών, στελέχη πλαστικής ταινίας (tire up)], το χρηματικό ποσό των 10.250 ευρώ, ενώ, επίσης, στην οικία του εντοπίστηκαν ένα πιστόλι κρότου, δύο φυσίγγια κρότου, δύο δενδρύλλια κάνναβης, ένα κλαδί δενδρυλλίου κάνναβης και ένα μικροδέμα χασίς. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.