peripoliko_04.jpg
Πλησίαζε ηλικιωμένους, τους έπειθε ότι τρέχουν προθεσμίες για να πάρουν πίσω χρήματα από διάφορες πηγές, έλεγε ότι ήταν τραπεζική υπάλληλος και… ψείριζε τα θύματά της!

 

Ο λόγος για 50χρονη η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους δήθεν ως τραπεζική υπάλληλος και ισχυρίζονταν ότι μπορούσε να διευκολύνει τις απαραίτητες διατραπεζικές συναλλαγές. Οι ηλικιωμένοι πείθονταν και της έδιναν όσα χρήματα ζητούσε!

Λίγο πριν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε κεντρική οδό της πόλης, πλησίασε 70χρονη και της είπε ότι, δήθεν η ίδια κι ο σύζυγός της, δικαιούνται επιπλέον χρηματικό επίδομα στη σύνταξή τους. Για τα… έξοδα ώστε να τακτοποιήσει την υπόθεση, πήρε από την ηλικιωμένη 285 ευρώ.

Είπε, ακόμη, στην 70χρονη ότι έχει περάσει η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών και ζήτησε 1.000 ευρώ επιπλέον για να… παρακάμψει τις διαδικασίες. Τότε η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και η 50χρονη από τις Σέρρες κατέληξε στο κρατητήριο…

Όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο δράσης, η 50χρονη, τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, εξαπάτησε άλλες δύο γυναίκες, από τις οποίες πήρε από 1.400 ευρώ!

Στην κατοχή της βρέθηκαν 1.170 ευρώ, ενώ στο σπίτι της, στις Σέρρες, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Η συλληφθείσα , σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτη» και παράβαση του Νόμου περί «Ναρκωτικών», θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.