Αρχίζει από το ΚΙΘ ο 2ος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής για την ανάδειξη των αρχειακών συλλογών της πόλης και τη σύνδεση της ιστοριογραφίας της με τα πρωτότυπα τεκμήρια.


Η νέα θεματική ενότητα αποτυπώνει μια τριακονταετή περίοδο της ιστοριογραφίας της Θεσσαλονίκης και έχει τίτλο: «Η οικονομική ζωή στη Θεσσαλονίκη “1920-1950”, όπως αποτυπώνεται μέσα από τα αρχεία της. Από την κρίση στην ανάπτυξη. Η συμβολή των φορέων, σωματείων και επιμελητηρίων».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ιστορικοί, ερευνητές, ιστοριοδίφες, συγγραφείς, φοιτητές κ.ά.) να εκπονήσουν σχετικές μελέτες και στη συνέχεια να καταθέσουν τις εργασίες τους στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου). Οι μελέτες αυτές θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν τη βάση σχετικής ιστορικής ημερίδας και έκθεσης τεκμηρίων, ενώ θα αποτελέσουν επίσης την κύρια ύλη του περιοδικού «Αρχειακά Ανάλεκτα» που εκδίδει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά την περίοδο 2014-2015 θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης: 2310.264.668 και 2310.274.167 (Ευγενία Δραγούμη και Παυλίνα Μαργαρίτου) και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: e.dragoumi@thessaloniki.gr και po.margaritou@thessaloniki.gr προκειμένου να τους αποσταλούν ηλεκτρονικά οι προδιαγραφές συγγραφής των παραπομπών του κειμένου τους. Στη συνέχεια, εφόσον εκπονήσουν τις εργασίες τους θα πρέπει να τις καταθέσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2015.