Οι δαπάνες στην υγεία αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τους επικεφαλής της τρόικας. 


Ειδικότερα, συζητήθηκε η παρακολούθηση των δαπανών που αφορούν τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών (σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ), τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να τηρείται ο προϋπολογισμός του, και τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα. 
Το θέμα της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μετατέθηκε για τις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη από διεθνές ινστιτούτο για την καταγραφή των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εκ νέου την αύξηση στην κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωσή τους είναι τώρα στο 18%- 20% του συνόλου, ενώ θεωρείται ανέφικτος ο στόχος που έχει τεθεί για ποσοστό 60% έως το τέλος του έτους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, με θέμα συζήτησης την επισκόπηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου από την πλευρά του υπουργείου, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.