efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με ένα καφέ στην παραλία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, βουλιάζουν από κόσμο τα μπιτς μπαρ τα Σαββατοκύριακα, ενώ είναι μικρή η κίνηση τις καθημερινές. Προσθέτει πως σώζουν την παρτίδα οι ξένοι, αφού δεν ξοδεύουν πολλά οι Έλληνες και παραμένουν στις ξαπλώστρες επί ώρες, με έναν καφέ στο χέρι.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Αναγκαίο το τραμ στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Μακεδονίας Θράκης με τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Ορφανός εξέφρασε την άποψη ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει και τραμ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πως θα κτίσουν οι συνεταιρισμοί"

Η εφημερίδα γράφει "να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των οικοδομικών συνεταιρισμών, έτσι ώστε να μπορούν να χτίσουν σε δάση και δασικές εκτάσεις, επιχειρεί το ΥΠΕΚΑ με νομοσχέδιο, που κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή".

ΕΘΝΟΣ: "Αντιπαροχή για οικοδομικούς συνεταιρισμούς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νομοσχέδιο-ανάσα του υπουργείου Περιβάλλοντος βγάζει από την «ομηρεία» περίπου 600.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων, μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών, οι οποίοι ύστερα από πολυετή ταλαιπωρία θα μπορέσουν να χτίσουν είτε με παραχώρηση μέρους της έκτασης ή με ανταλλαγή σε άλλη περιοχή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Παΐσιος: «Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα θα βοηθήσει ο Θεός»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο θεόπνευστος Αγιορείτης από το 1981 προέβλεπε ότι «το κράτος θα βγάζει παλαβούς νόμους και θα υπάρχει γενική αστάθεια», αλλά προέτρεπε τους πιστούς να μη φοβηθούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκπτώσεις στο φόρο ακινήτων για οικόπεδα «αγνώστου αξίας»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ελάφρυνση έως 90% στον υπολογιζόμενο φόρο για όσα ακίνητα δεν υπόκεινται στο σύστημα αντικειμενικών αξιών ή δεν προκύπτουν στοιχεία για το Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου. Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2011-2014 έως τις 30 Νοεμβρίου, από την οποία μπορεί να προκύψουν μειώσεις τόσο στον ΕΝΦΙΑ όσο και στους παρελθόντες ΦΑΠ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μισθωτοί της ανάγκης και της οργής"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματική μείωση του εισοδήματος στο 73% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στις μέσες ηλικίες (45-54 ετών), σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, καταγράφει έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO".

ΕΣΤΙΑ: "Απίστευτη μικροψυχία από τον Σύριζα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, απετέλεσε την ευκαιρία για να επιδείξη ο Σύριζα για μία ακόμη φορά την απίστευτη μικροψυχία του. Κάποια στελέχη του επέμεναν όλη την ημέρα χθες από τηλεοράσεως να αποδίδουν την σύλληψη του Μαζιώτη σε «τυχαίο» γεγονός και σε δικό του «λάθος», το οποίο απλώς αξιοποίησε η Αστυνομία".

Η ΑΥΓΗ: "Λεηλασία και στα δάση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις πελατειακές σχέσεις, τους καταπατητές και τους κερδοσκόπους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για τα δάση. Με πρόσχημα την απλοποίηση των διαδικασιών, ανοίγει παράθυρο για την τακτοποίηση των οικοδομικών συνεταιρισμών που βρίσκονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις, νομιμοποιούνται οικισμοί που χτίστηκαν σε δάση, ενώ επιτρέπεται η κατασκευή και η λειτουργία τουριστικών δραστηριοτήτων, μονάδων μεταποίησης, δεξαμενών πετρελαιοειδών, ακόμη και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Χαστούκι στον Κυριάκο για την αξιολόγηση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις αντιδράσεις εργαζομένων, αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δημοσίου κατά της «συγκριτικής αξιολόγησης» προστίθενται και αυτές των τεχνοκρατών. Μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος επιβεβαιώνει με ηχηρό τρόπο το συνδικαλιστικό κίνημα και τις προειδοποιήσεις ότι το προωθούμενο σύστημα οδηγεί σε νέες «δεξαμενές» υπαλλήλων προς απόλυση. Η στυγνή ποσόστωση εισάγει κλίμα ανθρωποφαγίας μεταξύ συναδέλφων και προσδίδει διοικητικές υπερεξουσίες στους αξιολογητές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανησυχία από πτώση Boeing στην Ουκρανία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε η συντριβή επιβατικού αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσόφωνων αυτονομιστών και του κυβερνητικού στρατού".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 3 στους 4 έχασαν εισόδημα κι εφέτος

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ακόμη περισσότεροι δε θα πάνε, αυτό το καλοκαίρι, διακοπές κι επικαλείται έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ όπου δείχνει πως οι εργαζόμενοι παίρνουν δανεικά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Συρρικνώθηκε το εισόδημα των μισθωτών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συρρίκνωση των εισοδημάτων τους είδαν τον τελευταίο χρόνο τρεις στους τέσσερις μισθωτούς, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Οπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO, η μείωση είναι αναλογικά μεγαλύτερη για τους μισθωτούς ηλικίας 45-54 ετών και εκείνους με εισόδημα 1.501-2.000 ευρώ, ενώ σε ποσοστό 82% η μείωση στο εισόδημα οφείλεται στη μείωση του μισθού".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σαρωτικές ανατροπές με το «νέο ασφαλιστικό χάρτη»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προειδοποιητική «ρουκέτα», για τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στο Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, έριξε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, με τη δήλωση ότι «αλλάζουν όλα»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εμπλοκή διαρκείας με τα χρέη του Δημοσίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνεχίζονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου (περίπου 5 δισ. ευρώ) προς τους ιδιώτες. Κατά μέσο όρο υπερβαίνουν τους πέντε μήνες, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι και προβλέπει ότι το κράτος θα εξοφλεί τις υποχρεώσεις του εντός 30 ημερών!".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 24ωρο πρόγραμμα μας κρατά νέους σε μυαλό και σώμα

Η εφημερίδα παρουσιάζει πρόγραμμα του δρ. Ρίτσαρντ Καρμόνα, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σώμα του ανθρώπου μπορεί να ζήσει άνετα ως τα 90, αλλά ο εγκέφαλος αρχίζει να επιδεινώνεται σε περίπου στα 70 και μας δίνει συμβουλές για το τι να κάνουμε για να επιμηκύνουμε τη ζωή μας, κάτι που, τελευταία, το ΄χει βάλει αμέτι μουχαμέτι η εφημερίδα να το πετύχουμε άπαντες.

ESPRESSO: Βαθύ λαρύγγι θα πάρει το 1.000.000 της επικήρυξης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία αναζητά το κρησφύγετο της Ρούπα και γιάφκες με όπλα, καθώς κάποιος έχει μιλήσει για τη δράση της οργάνωσης. Παρουσιάζει, επίσης, την 25χρονη της Αντιτρομοκρατικής που, όπως λέει “τσίμπησε το φάντασμα στο κέντρο της Αθήνας”, εννοώντας τον Μαζιώτη. 

Kontranews: "Προβοκάτσια σε βάρος του Πούτιν"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πύραυλος χτύπησε το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. Φήμες ότι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών κατέρριψαν το Μπόινγκ για να κλιμακώσουν την ένταση και να δημιουργήσουν συνθήκες νέου ψυχρού πολέμου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "9 φόροι «πνίγουν» το Χ.Α. Εκκληση για αλλαγές από όλους τους φορείς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εννέα προτάσεις για φορολογικές ρυθμίσεις έστειλαν τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (με κοινοποίηση στον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη και τη Γενική Γραμματέα Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο ΣΜΕΧΑ, η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλλάζουν όλες οι χρήσεις μέσα σε δασικές εκτάσεις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διευρύνονται οι δυνατότητες δημιουργίας σύνθετων εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα εντός των δασικών εκτάσεων, αλλά και μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και κατατίθεται άμεσα στη Βουλή για την υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης, στη λογική της διευκόλυνσης των επενδύσεων".