gaza_airstrike_20140717_01.jpg
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας λίγη ώρα μετά την επανέναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

 

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά αρμάτων μάχης στα ισραηλινά σύνορα στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και ένας τρίτος κοντά στη Χαν Γιουνές, στον νότο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Τη νύχτα και παρά τη 12ωρη παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρία μονομερώς από το Ισραήλ, νέες ρουκέτες ερίφθησαν από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Πέντε ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ στις περιοχές του Αστνόν και του Ασκελόν, στον νότο, ενώ δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σημείωσε η ίδια πηγή. Επιπλέον περίπου είκοσι ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί στη διάρκεια της νύχτας από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, στις οποίες ο στρατός απάντησε «με στοχευμένα πυρά του πυροβολικού».