aggelioforos_danaidon_grafeia_01.png
Το ΄πε και το ΄κανε η εργοδοσία στον Αγγελιοφόρο. Επέβαλε, μονομερώς, εκ περιτροπής εργασία, σε επτά εργαζόμενους.

 

Κατά… διαβολική σύμπτωση και οι επτά δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας…

Της επιβολής προηγήθηκε προσχηματική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της οποίας η εργοδοσία, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, επαναλάμβανε συνεχώς τη θέλησή της να εφαρμόσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας στους επτά εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί την ίδια τακτική με όσους εργαζόμενους πείσθηκαν και υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας: Καθυστερεί τη μισθοδοσία ως τρεις μήνες (ενώ ένα από τα βασικά επιχειρήματα της επιβολής ατομικών συμβάσεων ήταν η πληρωμή κάθε 1 και 15 του μήνα). Μάλιστα, παραβίασε τους όρους των ατομικών συμβάσεων και είναι υπόχρεη ακόμη και έναντι όσων δέχτηκαν, με την υπογραφή τους, να μειωθεί ο μισθός τους κατά 35%…

Με αφορμή την προσπάθεια της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος να επιβάλει σε εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» σχήμα εκ περιτροπής εργασίας, η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει, σε ανακοίνωσή της, την πάγια αντίθεσή της στις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Εκτός των άλλων, στην προκειμένη περίπτωση διατυπώνει την επιφύλαξή της για τη νομιμοποίηση της εργοδοσίας να προβαίνει σε τέτοιες μεταβολές.