Kalafatis_symboyloi_01.jpg
Πρωτοβουλία για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για το έργο του Μετρό και τη διερεύνηση της δυνατότητας κοινής στάσης από όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους παράγοντες αναλαμβάνει ο Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «το Μετρό αποτελεί το βασικότερο έργο πνοής λειτουργίας και ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς όμως, η κατασκευή του έχει υποβαθμιστεί στη συνείδηση μεγάλης μερίδας πολιτών σε πρόβλημα της καθημερινότητας, λόγω των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων και των επιπτώσεών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, για να αλλάξει αυτό χρειάζεται “έμπρακτη απόδειξη ότι όλοι «βάζουμε πλάτη» για το έργο, προκειμένου αυτό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να ολοκληρωθεί εντός συγκεκριμένου και όχι κυλιόμενου χρονοδιαγράμματος”. Ως πρώτο βήμα ορίζει μια «διαφανή και πλήρη ενημέρωση όλων και κυρίως των πολιτών, για το ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, ποια είναι τα εμπόδια για την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου, ποιες ενέργειες συμβάλουν στην υπέρβασή τους, ή στην επιδείνωσή τους, ποιες είναι οι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις που θα ωφελήσουν το έργο, την πόλη και τους πολίτες».

Ο κ. Καλαφάτης, με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης και του επικεφαλής της επόμενης εκλεγμένης Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, προτείνει τη διοργάνωση σύσκεψης εργασίας –ανοικτής στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης- με τη συμμετοχή των βουλευτών της Α΄ Περιφέρειας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και της Διοίκησης της «Αττικό Μετρό».

Προτείνει η σύσκεψη να λάβει χώρα στο διάστημα μεταξύ 14-18 Ιουλίου, μετά από τη σχετική συνεννόηση όλων των προαναφερθέντων, την οποία θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες.

Ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι «θεωρεί σημαντικό αλλά και ένδειξη σοβαρού ενδιαφέροντος από πλευράς του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας δημαρχιακής περιόδου, το Σεπτέμβριο, να έχει ως μόνο και αποκλειστικό θέμα το Μετρό Θεσσαλονίκης».