efimerides_02.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 50.000 λουκέτα σε μια τριετία!

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των επιμελητηρίων και, συγκεκριμένα, στο ότι περίπου 50.000 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης την τριετία 2011-2013, και πολλές χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στην ανεργία. Στην ίδιο διάστημα έκαναν την εγγραφή τους στα επιμελητήρια 35.456 επιχειρήσεις.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Φέρνουν υδροπλάνα στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΟΛΘ, όπου αποφασίστηκε η εκπόνηση προμελέτης για να διερευνηθεί ποιες ενέργειες χρειάζονται για την δημιουργία υποδομής, ώστε να εξυπηρετείται με υδροπλάνα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κοντινοί τουριστικοί προορισμοί.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 4.025 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

Η εφημερίδα γράφει ότι "προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία επιλογής 4.025 συμβασιούχων στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν σε άμεσο χρόνο με κονδύλια -κατά κύριο λόγο- της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

ΕΘΝΟΣ: Συμφωνία για τα χρέη των επιχειρήσεων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πακέτο» ρύθμισης όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τράπεζες, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, υπό προϋποθέσεις και σε εθελοντική βάση, μακριά από δικαστήρια και πτωχευτικές διαδικασίες, σχεδιάζει η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σερβική «προφητεία»!: Σχέδιο για Νέο Βυζάντιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Μίλιτς του Μάντσβε, σύγχρονος Σέρβος διανοούμενος, μελετητής κι ερευνητής έχει πει πράγματα και... θαύματα άκρως ενδιαφέροντα!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παζάρι με τρόικα για «κούρεμα» σε 6 έκτακτους φόρους

Η εφημερίδα γράφει "να βάλει σταδιακά τέλος στα έκτακτα φορολογικά μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη τετραετία και να προχωρήσει στην αποκατάσταση αδικιών και τη μείωση των βαρών που σηκώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι επιδιώκει η κυβέρνηση, όπως τόνισε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 13 κόκκινες γραμμές από την τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι η χαλάρωση του προγράμματος είναι προ των πυλών, η τρόικα επιστρέφει με άγριες διαθέσεις, βάζοντας στο τραπέζι όλες τις εκκρεμότητες του Μνημονίου. Η «μίνι» αξιολόγηση, που ξεκινά σήμερα, θεωρείται προπομπός της κρίσιμης αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την αναδιάρθρωση των Ταμείων και τη μείωση των συντάξεων, το δημοσιονομικό κενό και τη λήψη νέων μέτρων".

ΕΣΤΙΑ: Πότε προκηρύσσεται δημοψήφισμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρόεδρος του Σύριζα επιδιώκει για μία ακόμη φορά να καταστρατήγηση το Σύνταγμα. Οπως έπραξε μετά τις ευρωεκλογές, όταν μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του εζήτησε την πρόωρη διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «δυσαρμονία» προς το λαϊκό αίσθημα, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, έτσι πράττει και τώρα με το θέμα του δημοψηφίσματος για την διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΑΥΓΗ: Τώρα Ολομέλεια για δημοψήφισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπλόκο στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» έστησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές ευθύς μόλις η ειδική σύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής το υπερψήφισε, με 151 ψήφους που συγκεντρώθηκαν με πολλές αντικαταστάσεις βουλευτών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς

Η εφημερίδα υποστηρίζει "πέρασε χθες το βράδυ από το θερινό τμήμα της βουλής το νομοσχέδιο για την εκποίηση του 30% της ΔΕΗ, ωστόσο σήμερα «δοκιμάζονται» οι σχέσεις Σαμαρά και Μεϊμαράκη. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε έτοιμη να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν αιτήματα για δημοψήφισμα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναζητείται λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η τραπεζική χρηματοδότηση των υγιών επιχειρήσεων ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής και της Eurobank".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 50.000 λουκέτα στη βόρεια Ελλάδα

Και αυτή η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των επιμελητηρίων.

Ο ΛΟΓΟΣ: Συναγερμός για τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μηχανισμό αντιμετώπισης κατά περίπτωση των «κόκκινων» δανείων επιχειρεί να δημιουργήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις τράπεζες. Αυτό προκύπτει από όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ν. Δένδια με το προεδρείο της ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ¨".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο λαός πλήρωσε και θα πληρώσει την «απελευθέρωση της Ενέργειας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ψηφίστηκε χτες στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής ο νόμος για τη «μικρή ΔΕΗ» που προβλέπει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εταιρείας στο πλαίσιο της στρατηγικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας".

ΤΑ ΝΕΑ: Τέσσερα κλειδιά για να μειωθούν οι φόροι

Η εφημερίδα σημειώνει "τι προβλέπει το σχέδιο Χαρδούβελη. Σύνδεση ταμειακών με εφορία. Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. σύστημα εισροών-εκροών. Ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Είναι Πρόεδρος - όχι μαριονέτα

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάθετα αρνητικός ο Παπούλιας σε «πλαγιοκόπηση» από το Μαξίμου. Τον βολιδοσκόπησαν για να παραιτηθεί, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχός του το φθινόπωρο. Τώρα τον ζορίζουν να υπογράψει τον νόμο για τη ΔΕΗ και να ακυρώσει έτσι την πρόταση για το δημοψήφισμα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 4 τρόποι για να ζήσουμε

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο βαρετών θεμάτων, βγαλμένων λες από ιατρική επιθεώρηση, η εφημερίδα υποστηρίζει πως επιστήμονες υπολογίζουν 4 παράγοντες μακροζωίας: το κάπνισμα, τη σωματική άσκηση, την κατανάλωση αλκοόλ και την κατανάλωση φρούτων. Ιδού η Αμερική!

ESPRESSO: Μήνυμα από τον ίδιο τον Σατανά

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ιστοσελίδα σατανιστικού περιεχομένου.

kontranews: Παρακολουθούν 8.000 τηλέφωνα κάθε μέρα. Οργιο εκβιασμών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα επικίνδυνο δίκτυο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έχει αναπτυχθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, στο οποίο διαπλέκονται κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες και έχει μετατρέψει τις υποκλοπές σε εργαλείο εκβιασμού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις

Η εφημερίδα σημειώνει "ό υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας προωθεί την καθιέρωση ενός εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης χρεών των επιχειρήσεων εφόσον, όμως, αυτές θα μπορούν να είναι βιώσιμες, δηλαδή να συνεχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς να βρεθούν σε νέα αδιέξοδα. Πηγές θέλουν τον «θεσμό» αυτόν να τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με νέο πλαίσιο πολιτικής για έξοδο από την ύφεση

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το νέο στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με στόχο την έξοδο της χώρας από την ύφεση περιέγραψε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, τοποθετούμενος για πρώτη φορά δημοσίως και εφ΄όλης της ύλης από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του".