«Λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δουλειά» ζήτησε από τους δήμους η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη σημερινή συνάντησή της με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.


Η κ. Κεφαλογιάννη απηύθυνε προειδοποίηση προς τους δημάρχους να σταματήσουν να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό, καθώς όπως είπε έχει διαπιστώσει πολλά κρούσματα… εγκατάλειψης (ειδικά στους δήμους όπου αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι διοικήσεις).

Η κ. Κεφαλογιάννη υποσχέθηκε να προωθήσει το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής κι ανακοίνωσε ότι το διεθνές Brand name του Ολύμπου θα αποτελέσει μέρος της κεντρικής καμπάνιας του υπουργείου για όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι κεντρικός στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας για την Κεντρική Μακεδονία είναι ο 12μηνος τουρισμός και προτεραιότητα η δημιουργία μαρινών.

Σκοπεύει, επίσης, στη δημιουργία brand name για τα τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας και προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και ως τουριστικό προϊόν, στη δημιουργία αρχαιολογικών μονοπατιών σε σημαντικούς χώρους διεθνούς αξίας (Βεργίνα, Στάγειρα, Πέλλα, Αμφίπολη κτλ.) και στην ανάπτυξη των χώρων με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, όπως ο Όλυμπος που δεν αξιοποιείται επαρκώς.

Με επιπλέον Ρώσους τουρίστες
θα αντισταθμιστεί
η... απώλεια Ουκρανών

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στην Ουκρανία και τη μείωση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη χώρα η υπουργός είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία, ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες.