orfanos_mpoutaris_20140702_01.jpg
«Η εποχή των διαχωρισμών στη Θεσσαλονίκη είναι παρελθόν, τα προβλήματα είναι ο συνολικός αντίπαλος και εκεί η συμμαχία μας με τον δήμαρχο θα είναι δυνατή».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα το μεσημέρι, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που εκκρεμούν ενώ έκανε ειδική αναφορά για το θέμα του Μετρό, με αφορμή τη νέα προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). «Ελπίζω με τα στοιχεία που θα μου στείλει ο κ. Μπουτάρης να βρούμε διέξοδο, διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Στόχος είναι να κινηθούμε γρηγορότερα και να συνδυάσουμε αυτές τις απόψεις ώστε το βασικό μας αντικείμενο, η Θεσσαλονίκη, να αποκτήσει Μετρό και να είναι συνδεδεμένη και με την ιστορία της, όχι για να πάμε στο παρελθόν αλλά για να χαράξουμε καλύτερο μέλλον», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης παραδέχτηκε πως «υπάρχουν κοινές αντιλήψεις και διάθεση, ώστε τα θέματα της πόλης να προωθηθούν, χωρίς διαμάχες».

Καταδίκασαν την επίθεση κατά Μαραντζίδη

mpoutaris_orfanos_20140702_02.JPG
Οι κ. κ. Ορφανός και Μπουτάρης καταδίκασαν την επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκου Μαραντζίδη. « Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Εμείς θα διεκδικήσουμε μια πόλη που θα δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές της ζωής μας ενώ είναι εκείνοι που είναι η οπισθοφυλακή», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως «ο φασισμός της Αριστεράς δεν εκπροσωπεί την πραγματική Αριστερά».