«Δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου!». Η εικόνα ήταν αρκετά σοκαριστική. Ο Νεϊμάρ ήταν στο έδαφος. Ο καλύτερος παίκτης της Βραζιλίας τραυματισμένος και από το σπαρακτικό κλάμα του φαινόταν ότι ήταν κάτι σοβαρό. Αλλά αυτή η φράση που ξεστόμισε, πάγωσε όλους τους ανθρώπους της ομάδας.
Την αποκάλυψη έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, δηλώνοντας ότι μετά από το χτύπημα στην πλάτη που δέχθηκε ο Νεϊμάρ, δεν μπορούσε να αισθανθεί τα πόδια του. Ο Μαρσέλο τρομοκρατήθηκε και φώναξε το γιατρό και λίγα λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ αποχωρούσε από το γήπεδο σε φορείο κόβωντας την ανάσα στους φιλάθλους, ενώ λίγο αργότερα το ιατρικό ανακοινωθέν τους έριξε σε κατάθλιψη: το Μουντιάλ είχε τελειώσει για εκείνον εξαιτίας κατάγματος σε σπόνδυλο. Μάλιστα, ο προπονητής αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον παίκτη του να δώσει το παρών στο «Εστάντιο Μινεϊράο» για τον ημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Γερμανία, όπως και στον τελικό σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση η Βραζιλία. «Θα είναι μαζί μας εάν μπορέσει, στον πάγκο ή στις εξέδρες. Το έχουμε ζητήσει αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάστασή του τις προσεχείς ημέρες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας», είπε.
Ο Σούνιγκα είναι από τα πιο μισητά πρόσωπα στην Βραζιλία έστειλε, μέσω instagram, μήνυμα συμπαράστασης στον άσο της Μπαρτσελόνα χωρίς να ζητήσει συγγνώμη. Ο Σούνιγκα στο μήνυμά του τονίζει ότι δεν έκανε κάτι κακό αλλά λυπάται που ο Νεϊμάρ θα χάσει τα υπόλοιπα ματς του Μουντιάλ. Την ιδια ωρα εχει εκδηλωθει ενα κύμα συμπαράστασης στον Νεϊμάρ από ολόκληρο τον κόσμο του αθλητισμού. Στο πλευρό του σούπερ σταρ της Βραζιλίας στέκονται μεγάλοι αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού, όλοι οι συμπαίκτες του, άνθρωποι από άλλους χώρους και χιλιάδες φίλαθλοι. Αναμεσα τους οι Λιονέλ Μέσι, Λουκας Ποντόλσκι, Μριο Μπατοτελι, Λεμπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ. Τελος ενα 24ωρο μετά το σοβαρό τραυματισμό του στη μέση, ο Νεϊμάρ έστειλε μέσω video, εμφανώς συγκινημένος, το δικό του μήνυμα. Σε αυτο εκφραζει την πίστη του για την κατάκτηση του τροπαίου, δηλωνοντας πως "το όνειρο της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει σβήσει". Ο Νεϊμάρ ήταν εμφανώς συγκινημένος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμπαίκτες του, την οικογένειά του, αλλά και όλους τους φιλάθλους της Βραζιλίας για τη στήριξη που του έχουν προσφέρει.
με πληροφορίες απο το iefimerida.gr