dolofonia_skylou_styra_evoias_20140717_01

Απίστευτη ιστορία απανθρωπιάς στα Στύρα Ευβοίας, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη ταβέρνας και θύμα ένα κουτάβι 3,5 μηνών…

 

Ο ιδιοκτήτης της “Ταβέρνας ο Κώστας”, μπροστά στα μάτια θαμώνων που έμειναν με το στόμα ανοιχτό, άρπαξε μια ξύλινη καρέκλα από την ταβέρνα του και την κατέβασε με δύναμη στο κεφάλι ενός θηλυκού σκύλου 3,5 ετών! Λίγα λεπτά πιο πριν, ο (απ)άνθρωπος αυτός, είχε δελεάσει το σκυλάκι μ’ ένα κόκαλο!

Όταν κάποιοι από τους θαμώνες της ταβέρνας του τον ρώτησαν γιατί το έκανε, είπε πως νευρίασε να έρχεται κάθε τόσο το σκυλί στο μαγαζί του!

Με το που κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τράπηκε σε φυγή –προφανώς για να γλιτώσει από το Αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί ήρθαν, αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι, καθώς η έκταση όπου έγινε το περιστατικό είναι σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα –κι έτσι ανέλαβε το Λιμεναρχείο.

dolofonia_skylou_styra_evoias_20140717_02.jpg
Η κ. Αργυρώ Γκέλερη, μέλος της Φιλοζωικής Ηλιούπολης, που παραθερίζει στην περιοχή, διαπίστωσε ότι το σκυλάκι ζούσε κι έσπευσε να το μεταφέρει σε κτηνιατρείο. Η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη άνοιξε το κτηνιατρείο της στη Χαλκίδα (ήταν, πλέον, 5 τα ξημερώματα) αλλά μετά από την αρχική εξέταση και τις ακτινογραφίες στο κρανίο του ζώου διαπίστωσε πως το κάταγμα ήταν συντριπτικό και δεν υπήρχε περίπτωση το άτυχο σκυλάκι να σωθεί. Έτσι, αποφασίστηκε η ευθανασία.

Στο μεταξύ, η ταβέρνα “Ο Κώστας” είχε κλείσει και όσοι συγκεντρώθηκαν από έξω, για να διαμαρτυρηθούν, αποφάσισαν να κάνουν πράξη τη διαμαρτυρία τους στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, 19 Ιουλίου.

Το θέμα και οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Facebook Ιστορίες Αδέσποτων.