Στις 21 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει την κυβερνητική του πρόταση το «Ποτάμι», τόνισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων του κόμματος, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσε τα μέλη, τις τοπικές και τις συνεργαζόμενες εθελοντικές ομάδες σε ετοιμότητα για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

«Σε αυτές τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν -εγώ νομίζω ότι θα γίνουν το χειμώνα, όχι το φθινόπωρο, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι μέχρι το φθινόπωρο- ο κόσμος θα έχει δύο κόμματα στο μυαλό του. Το κόμμα που ψήφιζε και το κόμμα που θα συνεργαστεί. 'Αρα, εκεί το Ποτάμι πρέπει να είναι η κύρια επιλογή» τόνισε, λέγοντας ότι το Ποτάμι φέρνει ένα «φρέσκο αέρα» στην πολιτική και ότι είναι μια «δύναμη λογικής» και πρόσθεσε : «Αν ο ψηφοφόρος ενισχύσει το Ποτάμι, θα συνέλθουν και αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δύο διεκδικητές της εξουσίας. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος του κόσμου». Σημείωσε ότι «το ποιος θα συνεργαστεί με το Ποτάμι εξαρτάται από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «το πολιτικό σύστημα βαριέται και είναι ανίκανο να επεξεργαστεί και να σχεδιάσει λύσεις για τη χώρα» και διέβλεψε ότι το Ποτάμι θα αποκτήσει «ένα προβάδισμα έναντι των παλιών κομμάτων από τον Σεπτέμβρη».

«Οι κινήσεις που κάνει ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς είναι ένα δώρο στο Ποτάμι και αυτά που κάνει η κυβέρνησή τους και αυτά που πρέπει να κάνει και δεν κάνει», ενώ από την άλλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να έχει την ορμή ενός καινούργιου πράγματος αλλά είναι ουσιαστικά επιστροφή σε ένα συντηρητισμό».