efimerides_07.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο εδώλιο για απάτη ο πρώην περιφερειάρχης

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με το οποίο παραπέμπονται συνολικά 17 άτομα και η υπόθεση αφορά σε εταιρία που είχε υπαχθεί σε αναπτυξιακό νόμο και επιδοτήθηκε ζημιώνοντας το Δημόσιο με πάνω από 400.000 ευρώ.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Τα παιδιά μας θα μάθουν κινέζικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη νέα σχολική χρονιά, τα κινέζικα θα μπουν στα σχολεία με δίωρα, ανά εβδομάδα, μαθήματα, που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φιάσκο 50 δισ.

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κοινωνία πληρώνει τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Σταματούν και επισήμως οι διαδικασίες για πώληση κρατικών υπηρεσιών, συνεχίζονται με ένταση οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα».

ΕΘΝΟΣ: Η… τρελή λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων

Η εφημερίδα σημειώνει: «τέλος μπαίνει στο… παράδοξο μοντέλο των φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η κατάργηση μιας πλειάδας φόρων (αποτελούν κυρίως έοσδα επικουρικών ταμείων) έχει δρομολογηθεί».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανοίγει ο ασκός των απολύσεων

Η εφημερίδα γράφει ότι : «την προοπτική και άλλων απολύσεων στο Δημόσιο, πέραν των 6.500 για τις οποίες η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να γίνουν φέτος, χάραξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βάνγκα: «Έρχεται η δόξα του Βλαδίμηρου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: « δεν υπάρχει δύναμη, που να μπορεί να νικήσει τη Ρωσία. Επιστράτευση κήρυξε η Ουκρανία- Προσπαθούν να βρουν στρατό. Εκκρεμούν οι κυρώσεις της ΕΕ για Ρωσία, με την Γαλλία να μην «υπακούει».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οδηγός επιβίωσης για τα χρέη στο Δημόσιο

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποια χρέη ρυθμίζονται σε 12 δόσεις και ποια σε 36. Ποιες είναι οι παγίδες της νομοθεσίας. Σε ποιους οφειλέτες εκδίδεται φορολογική ενημερότητα και για ποιες συναλλαγές απαιτείται η προσκόμισή της».

ΕΣΤΙΑ: Τεράστιες ευθύνες για τυχόν ανατροπή

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο κύριος υπαίτιος για την μεγάλη περιπέτεια στην οποία ανεπλάκη ο τόπος την τελευταία πενταετία είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου».

Η ΑΥΓΗ: Πελατειακό και δασοκτόνο

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «θυσία στο βωμό του κέρδους προσφέρει η κυβέρνηση τα δάση με το νομοσχέδιο το οποίο ξεκίνησε να συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σφάζονται στην ποδιά της COSCO

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εμπλοκή στις σχέσεις κυβέρνησης-ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει η εμμονή του Μαξίμου να εγκριθεί ο «φιλικός διακανονισμός» για προβλήτες στον Πειραιά».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνητικός εμφύλιος για την αξιολόγηση

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « εμφυλιοπολεμικό τείνει να καταστεί το κλίμα μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και τη διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με την οποία φέρεται, πάντως, να κωλυσιεργούν και υπουργοί της ΝΔ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το υπουργείο… μαλώνει τους ΟΤΑ

Η εφημερίδα αναφέρεται στις επισημάνσεις Μητσοτάκη σχετικά με την αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι ζητά συνεργασία για να μην προχωρήσει σε περικοπές χρηματοδότησης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Η γενοκτονία της Γάζας

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «κανένα σημείο δεν είναι πλέον ασφαλές για τους άμαχους, που ψάχνουν μάταια μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα, ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα τροπολογία- δώρο στους εφοπλιστές

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «προκλητική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επιτρέπει στους ακτοπλόους εφοπλιστές να αποσυρθούν από τις πολυετείς συμβάσεις εξυπηρέτησης των λεγόμενων άγονων γραμμών χωρίς κανένα κόστος».

ΤΑ ΝΕΑ: Λευκή απεργία για την αξιολόγηση

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «καμπάνες ετοιμάζεται να ρίξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπροστά στη λευκή απεργία στην οποία έχουν προχωρήσει υπάλληλοι και ιθύνοντες σε Δημόσιο και δήμους, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τη διαδικασία αξιολόγησης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρυθμιστής της πίεσης το γιαουρτάκι

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που έχει μετατραπεί σε ιατρική επιθεώρηση, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιών μπορεί να είναι μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής για να μειώσουμε την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ βοηθάει και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιές επίπεδο. Ρε σεις, εκεί στη Γιαννιτσών, μας κουράσατε!

ESPRESSO: Βιαστής με… θεατή το μουγκό

Η εφημερίδα αναφέρεται σε βιασμό ηλικιωμένης, μπροστά στα μάτια του άνδρα της, από συμμορία αδίστακτων ληστών.

KONTRA NEWS: Καταργούν τη δικαιοσύνη η τρόικα και το ΔΝΤ

Η εφημερίδα γράφει ότι «ξεπέρασε και τα έσχατα όρια της καθεστωτικής ασυδοσίας το χαλιφάτο της τρόικας που λέγεται Ελλάδα. Καθημερινά τα δικαστήρια ακυρώνουν τους νόμους και τις αποφάσεις των τοκογλύφων»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σε 12 δόσεις οι φόροι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δικαίωμα υποβολής στην πάγια ρύθμιση οφειλών για όλους. Ηλεκτρονικά στο Taxisnet υποβάλλεται η αίτηση. Στα 15 ευρώ η ελάχιστη δόση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων αποδοχών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΔΝΤ: Η μείωση των αμοιβών έπληξε την παραγωγικότητα

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «για πολλοστή φορά το ΔΝΤ παραδέχεται ανοικτά τις αστοχίες της πολιτικής που ακολούθησε στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και ειδικά στην Ελλάδα, ομολογώντας ότι τα μέτρα λιτότητας δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη».