Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014) εφημερίδων.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρέμει ο Παπανδρέου"
Η εφημερίδα γράφει "σε σπασμωδικές κινήσεις που επιβεβαιώνουν τον πανικό του, καθώς νιώθει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του, προβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου".
ΕΘΝΟΣ: "Η συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υλοποίηση του σχεδιασμού αποχώρησης των υπόλοιπων 6.500 εργαζομένων από το Δημόσιο εντός του 2014 και κανενός το 2015 προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Από το 2013 έχουν φύγει 8.500 υπάλληλοι".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Διαμελισμός της Τουρκίας σε... 48 κομμάτια"
Η εφημερίδα γράφει "Γερμανικός απόρρητος χάρτης-ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε κατ΄αποκλειστικότητα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πλήρης σύνταξη από τα 55 στο ΙΚΑ"
Η εφημερίδα επισημαίνει "ευκαιρίες για πλήρη σύνταξη από τα 55 για μητέρες, στα 58 και με λιγότερες από 10.500 ημέρες ασφάλισης και τα 60 για γυναίκες με 4.500 «ένσημα» κρύβουν οι προϋποθέσεις για σύνταξη από το ΙΚΑ όπου ασφαλίζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα δάση δώρο στα συμφέροντα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαδικασίες fast track άρσης είτε ανάκλησης της αναδάσωσης εντός τριμήνου, με εισήγηση δασάρχη και απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μεγάλα έργα υποδομής και πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων μέσα στα δάση προβλέπει το τελικό κείμενο του δασικού νομοσχεδίου, που καταθέτει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος για ψήφιση στη Βουλή".
ΕΣΤΙΑ: "Πολιτική τροχοπέδη στην οικονομία"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι επιρρίπτουν ευθύνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το λάθος «μείγμα» πολιτικής που επέβαλε στην Ελλάδα, το οποίο κατεδίκασε την ελληνική οικονομία σε πολύ βαθύτερη ύφεση από ό,τι είχε εκτιμηθή αρχικώς".
ΕΣΠΡΕΣΣΟ: "Γαμπρός η Κατερίνα (που έγινε Γιώργος)"
Η εφημερίδα λέει ότι "παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μαρία ο 30χρονος που άλλαξε φύλο πέρυσι τον Μάρτιο"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εφιαλτικές προβολές για δάνεια και Ταμεία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "προκαλεί ίλιγγο το κόστος για τη λύση του «γόρδιου δεσμού» των μη εξυπηρετούμενων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, το ύψος των οποίων έφτασε τα 77 δισ. ευρώ. Τα 10 δισ. ευρώ, που είναι το αποθεματικό του ΤΧΣ, δεν επαρκούν. Ιδια και χειρότερη η κατάσταση στα Ταμεία των ασφαλιστικών φορέων. Οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Λύνουν τα χέρια των υπερχρεωμένων"
Η εφημερίδα αναφέρει την κατάσταση που επικρατεί στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πως τα δικαστήρια τα βγάζουν από το αδιέξοδο, με 3.400 αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για φέτος.
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι πρόωρες συντάξεις θα πληρώσουν τη νύφη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "περικοπές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ασφαλισμένων θα εξετάσει η κυβέρνηση. Στο στόχαστρο βρίσκονται όσοι δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Τα σενάρια προβλέπουν είτε αύξηση έως δύο έτη του χρόνου συνταξιοδότησης για όσους δεν εχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας είτε αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης".
Kontranews: "Χαρίζουν δάνεια 70 δισ ευρώ στη διαπλοκή. Ενώ βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια των φτωχών ελλήνων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενα γιγαντιαίο σκάνδαλο εβδομήντα δισεκατομμυρίων ευρώ στήνεται από την κυβέρνηση και τους χρεοκοπημένους νταβατζήδες του συστήματος σε βάρος του λαού και του δημόσιου συμφέροντος".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελαφρύνσεις δύο ταχυτήτων σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ελαφρύνσεις δύο ταχυτήτων σχεδιάζει πλέον η κυβέρνηση, μετά τις διερευνητικές επαφές με την τρόικα και τα «μηνύματα» που έλαβε από τους εκπροσώπους των δανειστών μας όσον αφορά τις φορολογικές ανατροπές που επιθυμεί να υιοθετήσει στο πλαίσιο της «στροφής» στην κοινωνία".