oasth_2.jpg

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Λήγει, αύριο το πρωί, η επίσχεση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ και επιστρέφουν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, πριν από λίγο, στο δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στην δημοσιογράφο Κική Τσιλιγκερίδου, ότι τα 4 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν, σήμερα, από την Πολιτεία, στον ΟΑΣΘ, αποφασίστηκε, από το δ.σ. του Οργανισμού, να κατευθυνθούν στα οφειλόμενα στους εργαζόμενους κι εκτίμησε ότι, αφού, αύριο, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους, κάποια στιγμή το πρωί, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και τα λεωφορεία θα βγουν, από τα αμαξοστάσια, στους δρόμους.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ανακοίνωναν ότι, από αύριο, Τρίτη, προχωρούν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, ζητώντας συγνώμη για τη σημερινή ταλαιπωρία και δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους είχαν σκοπό “την αποτροπή της διάλυσης του μοναδικού φορέα εξυπηρέτησης, δια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στην πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης”. 

Όσον αφορά την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με την οποία η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 115 εκατ. ευρώ ώς το 2013, λόγω της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης είπε ότι, αύριο, θα υπάρξει έγγραφη ανακοίνωση – απάντηση, στον κ. Σταϊκούρα.