pereira_paok+20140723_01.jpg
Στην απόκτηση του Άμπελ Φακούντο Περέιρα προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών.

Ο Περέιρα, ο οποίος τα δύο τελευταία πρωταθλήματα είχε αξιόλογη παρουσία στη Χιμνάσια Λα Πλάτα (66 συυμμετοχές, 24 γκολ), θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο Περέιρα ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Εστουδιάντες, με την οποία έκανε περισσότερες από 100 συμμετοχές το διάστημα 2006-2009.

Το καλοκαίρι του 2009 μεταγράφηκε στην Παλεστίνο της Χιλής αλλά επέστρεψε σύντομα στην Αργεντινή και την Εστουδιάντες. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε και πάλι με προορισμό τη Χιλή και την Όνταξ Ιταλιάνο με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν σημειώνοντας 15 γκολ σε 34 αγώνες.

Το 2012 πέρασε από τη Σαν Λουίς του Μεξικού, η οποία λίγο μετά την απόκτησή του αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά διαλύθηκε, με αποτέλεσμα ο παίκτης να επιστρέψει στην πατρίδα του για τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, που τότε έπαιζε στη Β΄ Εθνική.

Σκοράροντας 15 γκολ βοήθησε πολύ την ομάδα να προαχθεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο ίδιος έπαιξε για πρώτη φορά στην Πριμέρα, σκοράροντας 9 γκολ. 

Η υπογραφή καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων με την παρτίδα του παίκτη. Τα… καλά νέα, πάντως, φάνηκαν χθες, όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισε να αποκαλεί τον Περέιρα… Φανούρη, όπως συνηθίζει με το να δίνει ελληνικά ονόματα σε όλους τους ξένους παίκτες.