metro_02.jpg
Μπορεί η κατασκευή του μετρό να καθυστερεί, η απάντηση, όμως, της Αττικό Μετρό στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για όσα είπε για το έργο, δεν καθυστέρησε καθόλου.

Χθες το απόγευμα βγήκε η ανακοίνωση του ΤΕΕ, σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε απάντηση…

Εκεί που «στάθηκαν» ιδιαίτερα στην Αττικό Μετρό, ήταν η επισήμανση του ΤΕΕ ΤΚΜ πως η ανάδοχος εταιρία «προσπάθησε να κρύψει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί». Στην απάντησή της η Αττικό Μετρό Α.Ε., υποστηρίζει πως συνεργάστηκε «από την πρώτη στιγμή με όλους τους αρμόδιους, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς που θέλησαν τη συνεργασία, προκειμένου να επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Ισχυρίζεται, ακόμη, ότι έχει υλοποιήσει την Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για ανασχεδιασμό του Σταθμού Βενιζέλου, «η οποία επιτρέπει την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων σε ποσοστό περίπου 85%. Άλλωστε, η ανωτέρω Απόφαση έλαβε υπόψη και τις προτάσεις τόσο του ΑΠΘ, όσο και του ΤΕΕ/ΤΚΜ».

Όσον αφορά τα όσα αναφέρει το ΤΕΕ/ΤΚΜ για «στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό της Διεύθυνσης του Μετρό Θεσσαλονίκης», και ειδικά για το ότι το έργο αυτό «τηλεδιοικείται», κι ότι η Διεύθυνση αυτή πρέπει να αποτελέσει «ανεξάρτητη οντότητα» και τέλος ότι «η πόλη διαθέτει το απαιτούμενο στελεχιακό δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του έργου», η Αττικό Μετρό υποστηρίζει πως «έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία πληθώρα έργων Μετρό και Τραμ, τα οποία έχουν κερδίσει την διεθνή αποδοχή με την ύψιστη ασφάλεια, την άρτια λειτουργικότητα και την αποδεδειγμένα άριστη ποιότητα και αισθητική τους», ότι διαθέτει τεχνογνωσία 20 ετών με αποτέλεσμα έργα μετρό του εξωτερικού να ζητούν συμβουλές από την ελληνική εταιρία (αναφέρει τα έργα σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Λονδίνο, Καναδά, Αυστραλία, κλπ.) κι ότι ανέλαβε το έργο με εισήγηση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για τη διεύθυνση του έργου, υποστηρίζει ότι η Διεύθυνση του Μετρό Θεσσαλονίκης, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και χαρακτηρίζει τα περί τηλεδιοίκησης του έργου «άστοχα και παραπλανητικά» κι αφήνει και… υπονοούμενα: «Υπενθυμίζεται ότι νέες προσλήψεις για την στελέχωση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, δεν μπορούν να γίνουν στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία δεν επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία προσλήψεις προσωπικού σε εταιρείες του δημοσίου», αναφέρει.

Τέλος, ζητά από τις αρχές της πόλης «να συνδράμουν ουσιαστικά» για «να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες και να παραδοθεί το Έργο το συντομότερο δυνατό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».