mpoytaris_2.jpg
«Έχουμε ένα λιμάνι το οποίο κοντεύει να καταντήσει μαρίνα. Θα πρέπει να κάνουμε και υποχωρήσεις. Εάν η πώληση των μετοχών είναι καλή για την πόλη, ας γίνει πώληση».

 

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». Πρόσθεσε πως «Κάτι πρέπει να γίνει. Κάθε ημέρα που περνάει είναι χειρότερη».

Τις δηλώσεις προκάλεσαν τα όσα είπε, χθες, ο κ. Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη που δεν εκφράζει ούτε την παράταξή του. Πρόσθεσε πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά την πώληση του λιμανιού.

«Ποιοι είναι οι όροι...θα κάνει επενδύσεις; θα χτίσει πολυκατοικίες στην Α' και Β' Προβλήτα; πρέπει όλα αυτά να ξεκαθαριστούν. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΘ, η οποία όπως αποκάλυψε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. «Όποιος πει ότι πωλείται η ΔΕΘ θα σηκωθεί όλη η πόλη στο πόδι» σημείωσε. Και για αυτό το θέμα ο δήμαρχος επέμεινε ότι χρειάζονται εξηγήσεις.

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο δήμαρχος τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της λειτουργίας και τις 52 Κυριακές του χρόνου αλλά μόνο τις 7 που ορίζει ο νόμος. Επανέλαβε την πρότασή του τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτές τις γιορτές και τις αργίες των γειτονικών κρατών, το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 7 το απόγευμα και αντίστοιχα η αγορά να είναι κλειστή τη Δευτέρα το πρωί.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι από την απόφαση να λειτουργούν τις Κυριακές μόνο τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εκτός κέντρου πόλης.

Σε ότι αφορά στο Μετρό και τα αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου ο κ. Μπουτάρης επέμεινε: «Η Αττικό Μετρό μας έχει φλομώσει στα ψέματα. Φέραμε εμπειρογνώμονες από το Λονδίνο, που έχει μετρό 250 χλμ και μας είπαν ότι μπορεί να γίνει ο σταθμός χωρίς απομάκρυνση των αρχαίων και η Αττικό Μετρό μας λέει ότι δεν μπορείτε να πάτε να το επισκεφθείτε γιατί θα πεθάνετε από τον υδράργυρο. Αυτά είναι αστειότητες» σημείωσε και πρόσθεσε πως τα αρχαία δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των εργασιών.

«Γιατί δεν πάνε να δουλέψουν στους άλλους σταθμούς. Ο σταθμός της Βενιζέλου είναι μία τεράστια δικαιολογία. Το πρόβλημα είναι τα λεφτά και όχι τα αρχαία» υπογράμμισε.