Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη στη Real News.

«Δεν θεωρώ πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Νομίζω πως κάτι τέτοιο το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ' όλους η κυβέρνηση» δηλώνει στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας ο Πάνος Σκουρλέτης και δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, γνωρίζει πως «όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη». Χαρακτηρίζει άκαιρο το ερώτημα με ποιούς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτοδυναμία και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό».

Για «σχέδιο πρόκλησης πολιτικής ανωμαλίας προκειμένου να μην ξεκινήσει ποτέ η συζήτηση για το χρέος» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην ίδια εφημερίδα. Σύμφωνα με την κυρία Βούλτεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει «πολύ καλά πως όταν η κυβέρνηση φέρει με επιτυχία σε πέρας τη συζήτηση για το χρέος, τότε οι ίδιοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κυβερνητική εκπρόσωπος διερωτάται: «Είναι δυνατόν με "όχημα" την προεδρική εκλογή να πάμε σε νέες περιπέτειες;» και συμπληρώνει πως «τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να έλθει στην εξουσία για να δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη και να μας πάει όλους στα συσσίτια».