efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα βασικά θέματα στα σημερινά (Σάββατο 5 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τραβούν χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Ταυτόχρονα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο από την Τετάρτη να νεκρώσουν οι συγκοινωνίες, αφού σκέφτονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και έναν μήνα.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: “Ποτέ την Κυριακή” είπαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης.

Στο “δημοψήφισμα” που έστησε ο Εμπορικός Σύλλογος, για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, αναφέρεται το ρεπορτάζ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παγίδα η «μικρή ΔΕΗ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τρόπος ιδιωτικοποίησης δεν καλύπτει ούτε τις ανάγκες της αγοράς, ούτε τους καταναλωτές. Επισημαίνει ότι είναι άγνωστο ποιοι πελάτες θα μεταφερθούν σε αυτήν και τι θα πληρώνουν.

ΕΘΝΟΣ: Έκπτωση 40% στο «πόθεν έσχες» ακινήτων.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε σχέδιο του υπουργείου οικονομικών, που προβλέπει αυτήν την έκπτωση για την απόκτηση ακινήτων, με μείωση των αντικειμενικών αξιών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η πανθρησκεία και το Ρωσικό σχέδιο για την Κωνσταντινούπολη.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε προφητεία του μητροπολίτη Γεννάδιου την οποία φέρεται να ανέλυσε στον Μωάμεθ τον Κατακτητή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Σαββατιάτικη: Όρια-λάστιχο για 12.500 οικισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Περιβάλλοντος, προωθεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των λεγόμενων “Δασικών Οικισμών” που έχουν πολεοδομηθεί.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νέους δικαιούχους.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο μέρισμα που θα μοιραστεί την επόμενη εβδομάδα και τονίζει ότι τα ποσά που θα λάβουν τα νοικοκυριά κυμαίνονται από 500 ως 1083 ευρώ.

ΕΣΤΙΑ: Πως θα επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους.

Η εφημερίδα φιλοξενεί πρόταση του καθηγητή Νικ. Οικονομίδη, οικονομολόγου στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και Μπέρκλεϊ.

Η ΑΥΓΗ: Σβήνουν τα φώτα στο Μαξίμου.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη στην κοινωνία και ότι δεν περνούν τα σχέδια συκοφάντησης των εργαζόμενων.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κύριοι, τότε λέγατε ψέματα;»

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Βενιζέλο, Λοβέρδο και Γεωργιάδη, τους θυμίζει δηλώσεις του 2008 και τους ρωτά πότε έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό: Τότε, ή τώρα;

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη ΔΕΗ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία στη ΔΕΗ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ηχηρό όχι στις 52 Κυριακές

Ρεπορτάζ για την απόφαση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, να πουν όχι, στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, με ένα άτυπο “δημοψήφισμα”, έχει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Μαλλιά-κουβάρια για το δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει 120 ψήφους για να πετύχει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Σύγκλιση υπό όρους ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων και φιλοξενεί το τι λένε 21 "γαλάζιοι" βουλευτές. Όπως αναφέρει, το μήνυμα είναι σαφές: Αν η Κουμουνδούρου ρίξει νερό στο κρασί της, τότε γιατί όχι… Φιλοξενεί ρεπορτάζ για το τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου και πώς αντιδρά το περιβάλλον Τσίπρα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νεανική διαδήλωση σήμερα ενάντια στο Στρατηγείο της Ε.Ε.

Στην συγκέντρωση κατά του Στρατηγείου της Λάρισας που θα γίνει, σήμερα, στις 11 το πρωί, στη Θεσσαλική πόλη, αναφέρεται η εφημερίδα.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Βραχυ-κύκλωμα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν καταγγελίες από τους Τεχνικούς της ΔΕΗ, για λοβιτούρες στο ταμείο του συνδικάτου και για φοροδιαφυγή.

ΤΑ ΝΕΑ:  Χτίζουν με αντιπαροχή.

Όπως λέει η εφημερίδα, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που έχουν, στην κατοχή τους, εκτάσεις, θα μπορούν, πλέον, να κτίσουν σε αυτές, δίνοντας αντιπαροχή στο κράτος την έκταση που έχει χαρακτηριστεί δασική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πιλότο για το τελικό σχέδιο θα αποτελέσει ο οικοδομικός συνεταιρισμός των αξιωματικών στο Πικέρμι Αττικής.


ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Γερμανική σκούπα σαρώνει την Υγεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλάζουν τα πάντα στις θεραπείες. Έχει ρεπορτάζ για το πώς θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους. Κάνει λόγο για απολύσεις διοικητικού προσωπικού και προσλήψεις ιατρών και νοσοκόμων και χρηματοδότηση με βάση την αποδοτικότητα κάθε κλινικής ή νοσοκομείου, αλλά και υποχρεωτικά θεραπείες με γενόσημα και όχι πρωτότυπα φάρμακα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι στατίνες αντεπιτίθενται

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ιατρικές έρευνες –όπως κάθε μέρα, πια…

ESPRESSO: Γυναίκα με δέκα πρόσωπα

Η εφημερίδα αναφέρεται σε απάτη που “έστησε” γυναίκα, στο Κολωνάκι, κατά καρκινοπαθών.

Press time: Εφιάλτης τα καρτέλ για την αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μαφίες των καρτέλ αλωνίζουν ατιμώρητες κι αναφέρεται στις βαριές καμπάνες σε δεκατρείς επιχειρήσεις που είχαν υιοθετήσει παράνομες πρακτικές. Επισημαίνει ότι εκκρεμούν 317 εκ.ευρώ σε πρόστιμα αλλά θα τους «χαρίσουν» τα μισά.


Kontranews: Καταιγίδα υποκλοπών σαρώνει την πολιτική και επιχειρηματική ζωή.

H εφημερίδα έχει ρεπορτάζ για το πώς ξεκίνησαν οι υποκλοπές επί ΕΥΠ και υποστηρίζει πως, πλέον, υπάρχουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις με “βαλιτσάκια”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Έρχεται η ρύθμιση εταιρικών δανείων.
Η ΑΞΙΑ: Κι όμως υπάρχουν stories.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η επόμενη μέρα της ΔΕΗ στη «ζυγαριά» της αγοράς.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τα συμφέροντα που κρατούν όμηρο τη ΔΕΗ.