Επιταχύνει τους ρυθμούς η κυβέρνηση, ώστε να κλείσει έως τις 7 Ιουλίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup, η υπόθεση των πρώτων έξι από τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.


Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων έχουν ήδη ψηφιστεί και το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επικαιροποίηση της λίστας με τους φόρους υπέρ τρίτων.

Παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τον ενιαίο μηχανισμό είσπραξης φόρων και εισφορών, αλλά και την απόφαση για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, ικανοποιήθηκαν δύο ακόμη προαπαιτούμενα για τη δόση του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ζητά να προχωρήσουν οι εκκρεμότητες που συνδέονται με τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, αλλά και την υιοθέτηση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα βρεθούν στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα, για ένα διάστημα επτά με δέκα ημερών, και αναμένεται να συναντηθούν με τον κ. Χαρδούβελη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επικεντρωθούν στην πορεία υλοποίησης των δώδεκα προαπαιτούμενων μέτρων συνολικά αλλά και στο ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων για τα μισθολογικά των ένστολων (πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται) και στο τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν προκύψουν αποφάσεις και για τα άλλα ειδικά μισθολόγια (πανεπιστημιακοί, διπλωματικοί υπάλληλοι, ιατροί).