Αναβλήθηκε χθες η δίκη ενάντια στην Κόκα Κόλα για τις απολύσεις των εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε η 8η Οκτωβρίου 2014.

Στον χώρο των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τους απεργούς της Κόκα Κόλα, στην οποία συμμετείχαν οι απεργοί και εργαζόμενοι του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών καθώς και πλήθος άλλων σωματείων.

Το λόγο πήραν και εκδήλωσαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο γεν. γραμματέας του Ε.Κ.Θ. και στέλεχος του ΠΑΜΕ Λεωνίδας Στολτίδης, εκπρόσωποι των απολυμένων της ΕΡΤ3, των καθαριστριών του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του σωματείου των «Τσιμέντων».

Από την πλευρά της ΠΟΕΕΠ ο αντιπρόεδρος Γιάννης Φραγγίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "στο δικαστήριο θα αποκαλυφθούν οι δόλιες ενέργειες της εταιρείας και το παράνομο των απολύσεων".

Η ΠΟΕΕΠ ευελπιστεί ότι η πίεση που δέχεται η εταιρεία από τη συμμετοχή του κόσμου στο μποϊκοτάζ θα την αναγκάσει να αλλάξει πολιτική και να ξανανοίξει το μοναδικό εργοστάσιο της Βόρειας Ελλάδας.