agora_20131103_01.JPG
Να ανοίγουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ως 14 Κυριακές το χρόνο και να το αποφασίζει ο ίδιος, θέλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Σε επιστολή του, για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμο Γιακουμάτο, εκφράζει την πλήρη αντίθεση της δημοτικής αρχής στη μεταφορά της αποφασιστικής αρμοδιότητας στις οικίες αντιπεριφέρειες αντί των δήμων.

«Η πρώτη βαθμίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμερίζεται για άλλη μια φορά και στερείται εκ νέου της δυνατότητας να αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν αναπτυξιακή ανάσα στην πόλη», τονίζει ο κ. Μπουτάρης. Μάλιστα, λέει πως «δεν πρόκειται ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να το αφήσουμε έτσι και θα επανέλθουμε όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος»...

Ο κ. Μπουτάρης επαναλαμβάνει πως συμφωνεί «με το κατά νόμο οριζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο» και, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, προτείνει, επιπλέον, άνοιγμα των καταστημάτων για ακόμη 5 - 6 Κυριακές, «κατά τη διάρκεια μεγάλων Εμπορικών Εκθέσεων (Γενική Έκθεση ΔΕΘ, Agrotica, Polis, κ.α.) και γενικότερα αντίστοιχων διοργανώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών», αλλά και Κυριακές «που συμπίπτουν με τριήμερα διακοπών λόγω δικής τους αργίας στις γειτονικές χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία), ώστε η αγορά της πόλης, παραμένοντας ανοιχτή τις συγκεκριμένες Κυριακές, να αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών για το σαββατοκύριακο από τις γειτονικές χώρες» και ζητά ταυτόχρονη διαφημιστική καμπάνια για τις ημέρες αυτές.

Μάλιστα, προτείνει και ωράριο: 11.00 έως τις 19.00, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου πριν από την Κυριακή με ανοιχτή την αγορά, τα καταστήματα να λειτουργούν ως και τις 19.00, με αντικατάσταση του ρεπό των εργαζομένων τη Δευτέρα.