Την εισαγωγή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής προς ψήφιση ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή τους
ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τριαντάφυλλος.


«Όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου "Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L328)" του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφισή του από το Κοινοβούλιο» αναφέρουν στην επιστολή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Παρά το φόρτο νομοθετικού έργου στο Β' Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, εκτιμούμε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ήταν δυνατόν να αφιερωθεί μία ή δύο ημέρες νομοθετικού έργου. Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ