efimerides_06.jpg
Με μια ματιά όλα τα σημερινά (Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα θέματα των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στην κορυφή τα παιδιά της Θεσσαλονίκης

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις των πρώτων από τους πρώτους : Των παιδιών που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες, με τη Φάνη Ψάλτη από το 14ο λύκειο Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε 19.593 μόρια και πολλά άλλα παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία άγγιξαν το άριστα. Οι επιδόσεις των μαθητών της Θεσσαλονίκης κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα όπως έδειξαν οι βαθμοί που ανακοινώθηκαν χτες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: 4 βιοτεχνίες κλείνουν κάθε μέρα στη Θεσσαλονίκη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε στοιχεία που ανακοίνωσε το ΒΕΘ, σύμφωνα με τα οποία, το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου του τρέχοντος έτους ρολά κατέβασαν 771 βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γιώργο έμαθες τα νέα;

Η εφημερίδα γράφει ότι "η «βόμβα» που εξερράγη στο Παρίσι χθες με την είδηση ότι κρατείται ο Νικολά Σαρκοζί προκαλεί εφιάλτες και στον Γιώργο Παπανδρέου! Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας ελέγχεται για τηλεφωνικές συνομιλίες του σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο Μπετανκούρ, αλλά βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικών ερευνών και για το αν είχε δεχτεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι στις προεδρικές εκλογές του 2007".

ΕΘΝΟΣ: Χαμηλώνουν οι βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαμηλότερο πήχη εισαγωγής σε πολλά από τα υψηλής ζήτησης πανεπιστημιακά τμήματα προμηνύουν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πατριάρχης Γεννάδιος: «Το... 2015 η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει Ελληνική

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φοβερή και τρομερή προφητεία επτά χρόνια μετά την Αλωση της Πόλης το 1453 μ.Χ.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις έκπληξη δείχνουν οι βαθμολογίες

Η εφημερίδα γράφει ότι "μειώνονται τα άριστα γραπτά, συνωστισμός υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες, επιβεβαιώνεται η «παγίδα» της Εκθεσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Μικρή ΔΕΗ» μεγάλη μάχη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ΜΗΤΕΡΑ των μαχών» είναι για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν τα μεσάνυχτα, εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», καθώς φέρονται αποφασισμένοι να τεντώσουν το σχοινί μέχρις εσχάτων, και δηλώνουν ότι «σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος, θα υπάρξει απεργία»".

ΕΣΤΙΑ: Η μάστιγα των «επιτροπών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δομή της κρατικής διοικήσεως του τόπου μας είναι τέτοια, ώστε να μην επιλύη προβλήματα, αλλά να τα περιπλέκη και να τα διαιωνίζη. Και μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εκφάνσεις της πρακτικής αυτής, είναι οι επιτροπές. Η «χρονία νόσος» της Διοικήσεως, όπως την αποκαλούσε προ 80ετίας η «Εστία»".

Η ΑΥΓΗ: Κίνημα για τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων για διάλυση της ΔΕΗ και προσφορά των επικερδών δραστηριοτήτων της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Σύγκρουση υψηλής τάσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον κοινωνικό αυτοματισμό προσπαθεί να πυροδοτήσει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων μιλά για «σαμποτάζ» και επιτίθεται σε συνδικαλιστές και «συντεχνίες», ενώ αδιαφορεί για τα αιτήματα των κατοίκων των περιοχών που θα πληγούν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κώδικας εναντίον διαπλοκής

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κώδικα δεοντολογίας με στόχο τη δημιουργία δικλίδων ασφαλείας έναντι φαινομένων διαπλοκής από μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαμόρφωσε η κυβέρνηση. Ο κώδικας υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, διετή απαγόρευση στην άσκηση ιδιωτικής δραστηριότητας από πρώην υπουργούς αν αυτή σχετίζεται με το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίστηκαν".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στις καλένδες το Ρυθμιστικό

Η εφημερίδα αναφέρεται στην απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου και παρουσιάζει ρεπορτάζ με το ποια συμφέροντα μεθόδευσαν αυτήν την εξέλιξη.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Κατεβάζουν» διακόπτες στη ΔΕΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«εκκίνηση» των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΔΕΗ, σε όλες τις μονάδες σε όλη την Ελλάδα από τις 12 το βράδυ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απέσυραν προσωρινά την τροπολογία για τις ιδιωτικές κλινικές

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας - βόμβα, που φτιάχτηκε κατ΄απαίτηση των κλινικαρχών, με την οποία άνοιγε ο δρόμος για γενικευμένες απολύσεις και επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας για το μισό σχεδόν προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βοριδης, στη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής".

ΤΑ ΝΕΑ: Πιο δύσκολη γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πιο δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται φέτος η εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, χθες, προϊδεάζει για άνοδο των βάσεων εισαγωγής ειδικά σε σχολές μεσαίας ζήτησης, αλλά και διατήρηση, ταυτόχρονα, των πιο περιζήτητων σχολών στα υψηλά τους περυσινά επίπεδα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δώστε νερό, όχι φρουτοχυμούς, στα παιδιά σας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ερευνητές αναφέρουν ότι οι γονείς πρέπει να απαγορεύσουν από τα βλαστάρια τους την κατανάλωση χυμών εμπορίου γιατί τροφοδοτούν την παχυσαρκία, το διαβήτη και τις καρδιοπάθειες.

ESPRESSO: Ξέρω ποιος σκότωσε την κόρη μου

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τροχαίο της Πάτρας, με θύμα μια νεαρή γυναίκα και δράστη ποδοσφαιριστή και φιλοξενεί δηλώσεις του πατέρα του θύματος, που απειλεί με βεντέτα.

Kontranews: Θέμα ηγεσίας έθεσε ευθέως ο Χρυσοχοΐδης. Γκρεμίζει την κυβέρνηση η κρίση στο ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ κλονίζουν επικίνδυνα την ετοιμόρροπη έτσι κι αλλιώς κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές τον Οκτώβριο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 40 κολοσσοί για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και στη Θάλασσα νότια και δυτικά της Κρήτης, όπου θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο πλαίσιο του «Greece Mega Project» παρουσίασε χθες, σε ειδική εκδήλωση, στο Λονδίνο ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης"΄.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μέτωπο πλειστηριασμών για κατασχεμένα ακίνητα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην επιτάχυνση των πλειστηριασμών ακινήτων των οφειλετών του Δημοσίου και στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας επιμένει η τρόικα, εξέλιξη που προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στο υπουργείο Οικονομικών και συνολικά στην κυβέρνηση, λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων".