Η εθνικη ομάδα επέστρεψε απο την Βραζιλία, με το κεφάλι ψηλά και τις βαλίτσες της γεμάτες εμεπιρειες. Ποδοσφαιρικές. Το να εισαι στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, δεν ειναι δά και μικρό πράγμα. Για ολες τις ομάδες ομως υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Η αλήθεια ειναι πως ενας «κύκλος» εκελεισε με επιτυχία. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει πώς η πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας δεν ήταν επιτυχία. Αγνοήστε τους κακούς και τους γκρινιάρηδες. Ένας άλλος μόλις τώρα «ανοίγει» και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί στην πορεία αν και ειμαστε βέβαιοι πώς και η ομάδα του Ρανιέρι θα μας χαρίσει μεγάλες στιγμές.Η ομάδα που έκανε τους Έλληνες υπερήφανους τις ημέρες του Παγκοσμίου κυπέλλου και τους έκανε να «δραπετεύσουν» έστω για λίγο από τη μιζέρια της καθημερινότητας, ειχε μεγάλη εμπειρία. Κάποιοι απο τους ποδοσφαιριστες , που ηταν στην ομάδα απο το 2004 με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ και κατεκτησαν το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα θα αποχωρησουν. Ο χρόνος βλέπεται περνάει για ολους.
Αυτή η πολύτιμη εμπειρία που από τις «παλιοσειρές», όπως τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Κωστα Κατσουράνη και αλλους, πέρασε στους νέους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ, που ήταν στον πάγκο ή που επρόκειτο να ενταχθούν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελεί το βασικό «όπλο» της νέας Εθνικής που γεννιέται. Την τελευταια δεκαετία η Εθνική μας ομάδα ανέβηκε πολλα σκαλοπάτια και μπήκε στα «σαλόνια» του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έγινε γνωστή. Ασχολήθηκε μαζί της ο διεθνές Τύπος και γράφτηκαν γι’ αυτή διθυραμβικά σχόλια. Με αυτή την τόσο σπουδαία προίκα η Νέα Εθνική, η οποία θα στελεχωθεί με νέους ποδοσφαιριστές, καλείται να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Το ευρωπαικό πρωτάθλημα του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, ειναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η πρόκριση, αν και βάσει κλήρωσης δεν θα εχουμε προβλήματα. Οι Έλληνες όμως έχουν μάθει να μάχονται και να κερδίζουν. Αυτή τη φορά η παρακαταθήκη που έχουν είναι ισχυρή. Άλλωστε ο νέος προπονητής της Εθνικής, ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι είναι ένας καλός τεχνικός με εμπειρία και καριέρα με επιτυχίες. Ας μην λησμονούμε αλλωστε πώς υπάρχουν τα υλικά για να σμιλευτεί μία νέα ομάδα που θα βάλει ακόμη πιο ψηλά το πήχη και θα τον περάσει. Αρκεί να το πιστέψει και να το θέλει. Ας αποχαιρετισουμε με ενα θερμό χειροκρότημα τον Σάντος και ας καλωσωρισουμε τον Ρανιέρι.
Συνεχίζουμε σαν ομάδα με νέους στόχους και νέο προπονητή. Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα. Νέα ομάδα, νέος προπονητής και νέοι στόχοι. Πάντα επιτυχίες λοιπόν. Η νέα εθνικη ομάδα ερχεται και θα ειναι το ιδιο σκληρη και πετυχημένη με αυτην που μας εκανε περήφανους για μια ολόκληρη δεκαετία.