Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη χθεσινή 12η έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Παλαιστίνη, μετά από συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη του την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
Καταδικάζουμε τη χρήση στρατιωτικής βίας και την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει εκατόμβη νεκρών αμάχων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά.
Απαιτείται η άμεση κατάπαυση του πυρός σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τα θύματα αυτής της εισβολής και δηλώνουμε την απόφαση μας να οργανωθεί αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ζητούμε να αρθούν τα μέτρα αποκλεισμού της Γάζας ώστε να αναπτυχθεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην περιοχή και να ανακουφιστεί ο πληθυσμός.
Η ειρήνη στην περιοχή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν βασίζεται στη λύση των δύο κρατών -του Ισραήλ και της Παλαιστίνης- τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά με βάση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κατέθεσαν δικό τους, ξεχωριστό ψήφισμα.