troika_02.jpg
Για "εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής διαδικασίας" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Tονίζει ότι ο "μόνος δρόμος αξιοπρέπειας, ο μόνος δρόμος προστασίας της δημοκρατίας περνά μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της".

«Όσο περισσότερο απομονώνεται κοινωνικά και ηττάται πολιτικά, ο πρωθυπουργός μετέρχεται των πλέον αυταρχικών και αλαζονικών μεθόδων που εγγυώνται -έστω και προσωρινά- ότι δεν θα αμφισβητηθεί το μνημονιακό σχέδιο και οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία προστίθεται: "Ενώ γίνεται κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία της χώρας, η κυβέρνηση δεν προβάλλει καμία αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Έχει το θράσος να μιλά για χαλάρωση του μνημονίου, για φοροελαφρύνσεις και «φιλολαϊκά μέτρα», την ίδια στιγμή που ισοπεδώνει δικαιώματα, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά από τν ενέργεια και το ρεύμα, μέχρι τις παραλίες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα και τους πολίτες της".

Η απάντηση Βούλτεψη

«Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα, με τα σχέδιά του για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας της χώρας να αποκαλύπτονται, αφού συνειδητά δεν χρησιμοποίησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιλέγοντας την αποχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και "ανατροπής"» απαντά  η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη  με ανακοίνωσή της.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην "απένταξη", όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ";» σημειώνει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει:

«Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο "σχίσιμο" και στην "απένταξη", ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή». Και καταλήγει: «Και επειδή ο κ. Τσίπρας έχει από το βήμα της Βουλής... ευχηθεί να γίνουμε Αργεντινή, τον ενημερώνουμε πως μόλις χθες η Αργεντινή απέτυχε να έλθει σε συμφωνία με τους κερδοσκόπους στους οποίους είχε καταφύγει, όταν αποφάσισε να κάνει πράξη αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ "υπόσχεται" στον ελληνικό λαό».