efimerides_02.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Κυριακή 20 Ιουλίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι βάσεις σε 461 σχολές

Τις εκτιμήσεις για τις διακυμάνσεις σε σχολές όλων των πεδίων δημοσιεύει η εφημερίδ. Η έρευνα δείχνει σε ποιες σχολές εκτιμάται θα ανεβούν και πόσο οι βάσεις, που θα πέσουν και που θα μείνουν σταθερές, σε σχέση με τα περυσινά αποτελέσματα.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Αιχμάλωτοι της Εφορίας»

«Όμηροι» της Εφορίας είναι 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αναφέρει το Έθνος της Κυριακής.Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εφορίες έχουν εξαπολύσει, τους τελευταίους μήνες, ηλεκτρονική «επιδρομή» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να εκδίδονται ακόμη και 4.000 κατασχετήρια ανά ημέρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Συμφωνία-εξπρές με την τρόικα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Μαξίμου ετοιμάζει φαστ τρακ διαπραγμάτευση, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος μετά τα στρες τεστ των τραπεζών. Υποστηρίζει ότι στο τραπέζι θα μπουν μειώσεις σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και εισφορά αλληλεγγύης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «SIEMENS & ΕΛΣΤΑΤ καίνε Σαμαρά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου δέχτηκε να δώσει συνέντευξη, αλλά όταν είδε τις ερωτήσεις έκανε πίσω.

Η ΑΥΓΗ : «Ξαναχτίζουν πελατειακό κράτος»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο για τα δάση “κλείνει το μάτι” στα μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών, όπως και με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ενώ χαρακτηρίζει ψηφοθηρικές τις υποσχέσεις για χορήγηση επιδόματος φτώχειας.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Πλασματικά-όρια ηλικίας-Στη σύνταξη με λιγότερα χρόνια»

Η εφημερίδα δίνει οδηγίες για το πώς θα αναγνωρίσει κάποιος τα πλασματικά χρόνια της σύνταξης.

Η ΕΠΟΧΗ : «Δείχνουν το δέντρο, κόβουν το δάσος…»

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ««Η Νέα Μεταπολίτευση άρχισε»-Άρθρο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά»

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, άρθρο του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα, «την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «Παγόβουνο 160 δις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια χούφτα άνθρωποι, πέντε στον αριθμό, είναι οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης τραγωδίας όλων των Ελλήνων, δηλαδή της συσσώρευσης και της αδυναμίας εξυπηρέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που σε αξία προσεγγίζουν τα 83 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, εάν προστεθούν και τα «κόκκινα» δάνεια (οφειλές προς τράπεζες 77 δισ. ευρώ), η αξία τους φτάνει τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου στα επίπεδα του ΑΕΠ της χώρας.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Μετά τις μίζες βρέχει σφαίρες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Νίκος Ζήγρας, τον οποίο χαρακτηρίζει “άλτερ έγκο του Άκη Τσοχατζόπουλου” μιλά για το άγριο παρασκήνιο των εξοπλιστικών. Υποστηρίζει ότι “δολοφόνησαν τον Βλάση Καμπούρογλου για να μη μιλήσει” και προειδοποιεί ότι, με την κατάθεσή του στο δικαστήριο “θα μείνουμε με το στόμα ανοικτό”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ατζέντα της κυβέρνησης με την τρόικα είναι αντιλαϊκή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΟΑΣΘ: Το πάρτι συνεχίζεται…

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ατασθαλίες, με τις οποίες ασχολείται ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη, από χορήγηση συνδικαλιστικών αδειών και προσλήψεις ημετέρων ως διαπλοκή με πολιτικούς, βαραίνουν τον Οργανισμό.

Ο ΛΟΓΟΣ : «Βαθύ κόκκινο»

Η εφημερίδα αναφέρεται στα μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια, τα οποία ανεβάζει στα 23 δισ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Δίνουμε ή παραδίδουμε-Ξεκάθαρος ο Σαμαράς με τη Μέρκελ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ότι “αν δεν υπάρξουν ελαφρύνσεις, δε βγαίνει”, για να του απαντήσει εκείνη ότι δεν πρέπει να μπλέξει σε εκλογικές περιπέτειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ : « «Αργός θάνατος» εν αναμονή εκλογών»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος προκαλεί μπλακ άουτ στις μεταρρυθμίσεις και ωθεί την κυβέρνηση στο λαϊκισμό.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : «Η απόρρητη έκθεση για το Ασφαλιστικό»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παταγώδη αποτυχία όλων των προηγούμενων προσπαθειών συμμαζέματος των ασφαλιστικών ταμείων καταδεικνύουν τα στοιχεία μελέτης του ΚΕΠΕ, που δημοσιεύει . Όπως αναφέρει, η μελέτη θέτει και το περίγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση το φθινόπωρο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ : «Μας μισεί η Μέρκελ»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συζήτησή της στο Λονδίνο με τον Σαρκοζί και τον ηγέτη του Κατάρ, είχε πει ότι τους Έλληνες “πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό, να τους βγάζεις και μετά, ξανά το ίδιο” και τη χαρακτηρίζει “αντίγραφο του Χίτλερ”.

ESPRESSO: Ο Ωνάσσης της Αυστραλίας

Η εφημερίδα παρουσιάζει τον ομογενή Χάρη Σταμούλη, ο οποίος κατέχει εφημερίδα, ραδιόφωνο και χτίζει ουρανοξύστη στη Μελβούρνη.

FREE SUNDAY: «Ένας φρικτός παράλογος κόσμος»

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα γίνονται σε Γάζα και Ουκρανία.

REAL NEWS : « «Κλείδωσε» η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα παρουσιάζει το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση στην Τρόικα, σύμφωνα με το οποίο ο έλεγχος των προβληματικών εταιριών θα περνά στις τράπεζες, θα υπάρξει κούρεμα οφειλών και θα διαγραφούν από τον Τειρεσία όσοι τακτοποιούν τις οφειλές τους.