Σκληρή επίθεση στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.


Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τους απεργούς πως επιχείρησαν «να θέσουν σε πλήρη ομηρία την κοινωνία και την οικονομία», την εποχή που η χώρα στηρίζεται στις τουριστικές αφίξεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως με τη στάση που τηρεί απέναντι σε επενδύσεις «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» και πρόσθεσε πως «με κρατικούς πόρους, που δεν υπάρχουν, ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».

«Η χώρα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση σοβαρή» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας, παραλληλίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που ακολουθούνταν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1960.

«Χωρίς επενδυτές για το 30% δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να πας καλύτερα και το να πας πολύ-πολύ χειρότερα και να γυρίσεις σε προηγούμενες εποχές» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

Σημείωσε τέλος πως, παρά τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες, το σχέδιο αποκρατικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μόνο «σοβαρό σενάριο» για την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης