boutaris_dimotiko_simboylio_01.jpg
«Απαράδεκτο, απολύτως καταδικαστέο και περιστατικό που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», χαρακτηρίζει τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Ν. Μαραντζίδη, σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «πρόκειται για έκφανση φασισμού, δηλαδή για μια στάση όπου η αντίθετη ή η διαφορετική άποψη όχι μόνο δεν γίνεται ανεκτή αλλά προκαλεί και την έμπρακτη βία, μια πρακτική που δεν χωρά στη δημοκρατία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον πλήρη εκφασισμό τουλάχιστον ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, που δυστυχώς, όπως φαίνεται, έχει χάσει κάθε ανοχή στο διαφορετικό και κάθε σεβασμό στο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τις απόψεις του δημόσια και ελεύθερα».
Στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει λόγο γα «φασισμό της Αριστεράς»: «Γνωρίζαμε για τον φασισμό εκ της ακροδεξιάς, για το γνωστό αυγό του φιδιού, που δυστυχώς έσπασε και, ως προς αυτό, είμαστε προετοιμασμένοι και θα το αντιμετωπίσουμε. Αλλά τώρα έχουμε να κάνουμε και με έναν ιδιότυπο φασισμό εξ αριστερών. Όμως, αυτός ο «φασισμός» της αριστεράς δεν εκπροσωπεί την πραγματική αριστερά. Όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους βίαιες πράξεις ούτε πραγματικοί αριστεροί είναι αλλά ούτε και δημοκράτες. Είναι, όμως, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Άμεσα και αποτελεσματικά», τονίζει.