dolaria_01.jpg
Ποινές κάθειρξης, από 8 έως 18 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις κατηγορούμενους για διακίνηση πλαστών δολαρίων.

 

Η μεγαλύτερη ποινή(18 χρόνια κάθειρξη) επιβλήθηκε στον 41χρονο που φέρονταν ως εγκέφαλο της σπείρας. Κάθειρξη 8 χρόνων και τριών μηνών επιβλήθηκε στη σύζυγό του και 8 χρόνων και 9 μηνών σε 34χρονο συνεργό τους. Άλλοι δυο κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, o 41χρονος τύπωσε, στη Θεσσαλονίκη, τα πλαστά χαρτονομίσματα. Όταν, όμως, αυτά κυκλοφόρησαν, εντοπίστηκαν εύκολα από την αστυνομία. Αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως… πελάτες και ζήτησαν να αγοράσουν παραχαραγμένα 100δόλαρα ονομαστικής αξίας 80.000 δολαρίων, έναντι 10.000 ευρώ. Ορίστηκε ραντεβού και οι παραχαράκτες πιάστηκαν στη φάκα…

Το δικαστήριο αποφάσισε, για τους δυο καταδικασθέντες η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και, 41χρονος και 34χρονος οδηγήθηκαν στις φυλακές. Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την 38χρονη, η οποία, μετά την καταδίκη της, αφέθηκε ελεύθερη.