Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών προσκαλεί τον Σύνδεσμο Χορού να πραγματοποιήσει το έκτο κατά σειρά χορογραφικό εργαστήρι "7+1 Community Dance" από 19 έως 26 Αυγούστου 2014.

Ο σύνδεσμος αποτελείται από τις καταξιωμένες ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra, YELP και ΖΗΤΑ, που δημιούργησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δράση 7+1 στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2012 & 2013 με τον τίτλο 9+1, και στο Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου το 2013 & 2014.

Σκοπός της δράσης 7+1 είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να πάρουν ενεργό μέρος στη διαδικασία δημιουργίας μιας χορογραφίας και στη συνέχεια να την παρουσιάσουν επί σκηνής.

Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο χορό και την ιδιαίτερη μεθοδολογία του κάθε χορογράφου και συγχρόνως θα έρθουν κοντά σε άλλες κοινωνικές ομάδες, αφού το όλο εγχείρημα έχει το χαρακτήρα του Community Dance (Χορός για την Κοινότητα). Oι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις ομάδες, η κάθεμια από τις οποίες θα δουλέψει με έναν χορογράφο. Μέσα σε έξι πρόβες η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει μια χορογραφία. Την έβδομη ημέρα, θα συναντηθούν όλες οι ομάδες με σκοπό να ενώσουν τις χορογραφίες τους σε μια παράσταση. Την όγδοη και τελευταία ημέρα, το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί σε μία ανοιχτή προς το κοινό παράσταση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, την Τρίτη 26 Αυγούστου στις 21:30, με εισιτήριο 3 ευρώ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (8-60+) με μεγάλη ή χωρίς καθόλου εμπειρία στον χορό. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την κίνηση και σε όσους επιθυμούν να βρεθούν και να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον πρόβας με σκοπό την παράσταση.

Στο 7+1 Community Dance #6 στη Μονή Λαζαριστών θα χορογραφήσουν οι παρακάτω χορογράφοι: Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου.


Πληροφορίες εργαστηρίου:

Ημερομηνίες: 19-26 Αυγούστου 2014

Χώρος διεξαγωγής: Μονή Λαζαριστών, Σχολή Χορού Δήμου Παύλου Μελά, Σχολή Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης

Ώρες προβών:

4 ώρες ημερησίως (17:00-21:00)

Σύνολο ωρών: 28 ώρες

Κόστος σεμιναρίου: 60 ευρώ/συμμετέχοντα (μέχρι τις 10 Αυγούστου) και 80 ευρώ/ συμμετέχοντα (από τις 11 Αυγούστου κι έπειτα)

Παράσταση: Τρίτη 26 Αυγούστου, ώρα 21:30, Μονή Λαζαριστών, τιμή εισιτηρίου 3€

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Email: syndesmos.chorou@gmail.com

dancefestival@monilazariston.gr

Τηλ: 2310 589200, 2310 589237

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Παύλου Μελά.

Τι είναι ο Σύνδεσμος Χορού

Το 2010 οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora etc, Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν πράξη την ιδέα της συλλογικότητας, να συνδιαλεχτούν και να ανταλλάξουν ιδέες και πόρους. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες YELP danceco και ΖΗΤΑ- Ίρις Καραγιάν.

Ο Σύνδεσμος συσπειρώνει τις ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Οι στόχοι του είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού, να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου. Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στον χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία, και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.