katastimata_03.jpg
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για την απόφαση περί λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης 52 Κυριακές τον χρόνο.

Ζητά την απόσυρση της απόφασης, καθώς και να επιτραπεί στους περιφερειάρχες να ορίζουν το θέμα σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης «αυθαίρετη, πρόχειρη και εντελώς αβάσιμη». Όπως τονίζει, με τη νέα απόφαση κυβέρνηση ακυρώνει προγενέστερες αποφάσεις που η ίδια έλαβε, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις.

«Είναι πραγματικά αδιανόητο και το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να λαμβάνει σε κεντρικό επίπεδο και χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, αποφάσεις που σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων», επισημαίνει.

Προσθέτει πως «φορείς, επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι, ο επαγγελματικός κόσμος, εργαζόμενοι και ολόκληρη η τοπική κοινωνία» ζητούν από τη κυβέρνηση «να σεβαστεί και να αποδεχθεί επιτέλους, το γεγονός ότι εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του τόπου μας».