Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο βρέθηκε σήμερα και είναι ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας στα όρια Πεύκης- Αμαρουσίου, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έμενε, εδώ και δυο χρόνια, ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της.
Η Πόλα Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα, στο οποίο διεξάγεται έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής.

---------------------------

Ένας 35χρονος που αναζητείται με ένταλμα, φέρεται ως συνεργός του Μαζιώτη. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε η συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες σε δύο τράπεζες στην Ακράτα, την 20/12/2012 και στα Μέθανα, την 25/7/2013. Ο συγκεκριμένος είχε κατηγορηθεί για κλοπή αυτοκινήτου που είχε πάρει μέρος στην απαγωγή Μυλωνά και βρέθηκε αργότερα στα χέρια του Μαζιώτη.

-----------------------------

Με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν το Νίκο Μαζιώτη, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη.
Ο κ. Κικίλιας μετέφερε στους αστυνομικούς τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις ευχαριστίες ολόκληρης της κυβέρνησης, για την ηρωική, όπως την χαρακτήρισε, πράξη τους, καθώς και για τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, που αντανακλά την όλη κατάσταση της αστυνομίας.

-------------------------------------- 

Ευρωπαϊκά θέματα, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο αγωγός TAP, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και η προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στη Φλωρεντία.

---------------------------------------

Την ελπίδα η νέα Κομισιόν «να μην ανακυκλώσει πολιτικά στην Ευρώπη το 'Μεγάλο Συνασπισμό' της Γερμανίας» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Ρώμη σε εκδήλωση της «Άλλης Ευρώπης».  Ελπίζω ότι δεν θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο της Επιτροπής Μπαρόζο, που δεν υπηρετούσε την Ευρώπη και τους πολίτες της, αλλά το νεοφιλελεύθερο δόγμα της κυρίας Μέρκελ, συνέχισε.

---------------------------------------- 

Εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα μπορούν να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι χωρίς να χάνουν το ειδικό αφορολόγητο των αποδείξεων και των άλλων δαπανών που εκπίπτουν (όπως οι ιατρικές δαπάνες). Παραμένουν όμως σε ισχύ τα πρόστιμα όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014. 

-----------------------------------------

Σημάδια βελτίωσης σε μακροοικονομικό επίπεδο παρουσιάζει η οικονομία, ενώ δείχνει να ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των αγορών, αν και η αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και οι γεωπολιτικές εξελίξεις φρενάρουν ελαφρώς την άνοδο σημαντικών δεικτών, επισημαίνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών(ΚΕΠΕ).
Επαναλαμβάνοντας ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2014, τονίζει τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, «πολλές εκ των οποίων καθυστερούν σημαντικά».

-------------------------------------------

Αξιόπιστη διεθνή έρευνα για την τραγωδία με το μαλαισιανό Boeing ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος από περιοχή που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές. Ωστόσο, απέφυγε να εκτοξεύσει συγκεκριμένες κατηγορίες, λέγοντας: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα». Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η τραγωδία αποτελεί «καμπανάκι» για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι «η βία και οι συγκρούσεις οδηγούν σε απρόβλεπτες συνέπειες».

-------------------------------------------- 

Φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν την ζώνη της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία, εμπόδισαν με πυροβολισμούς μία ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στο σημείο.

--------------------------------------------

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως σε λίγο (στις 22.00 ώρα Ελλάδος) για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη, χθες, Πέμπτη, των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα, δήλωσαν διπλωμάτες. Η συνεδρίαση αυτή διεξάγεται έπειτα από αίτημα της Τουρκίας και της Ιορδανίας.