lathrometanastes_1.jpg
Με το αζημίωτο, αναλάμβανε το διεθνές κύκλωμα διευκόλυνσης λαθρομεταναστών, να στείλει λαθρομετανάστες, από τη Συρία στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδος. Η “ταρίφα” ήταν 3.000 ευρώ.

 

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν χθες, μετά από έρευνες μηνών, εντοπίστηκε 36χρονος Σύριος, να παραλαμβάνει, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δέκα ομοεθνείς του, για να τους επιβιβάσει σε φορτηγό αυτοκίητο με προορισμό τη Συρία.

Την ίδια ώρα που ο 36χρονος κατέληγε στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, άλλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι και το Ίντερνετ Καφέ 46χρονου Αιγύπτιου, στην Αθήνα. Ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνθρωπος που αναλάμβανε όλη τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, καθώς ήταν ο “ταμίας” του διεθνούς κυκλώματος.

Σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς Σύριος και στο Ίντερνετ Καφέ, βρέθηκαν πλαστή άδεια οδήγησης Ρουμάνικων Αρχών, διαβατήριο Συρίας, το οποία είχε υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις. 4.200 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι ήταν οι συνεργοί του κυκλώματος και αν δρούσαν στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες.