Συνολικά έντεκα άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώ, παράλληλα, βεβαιώθηκαν σε βάρος τεσσάρων γυναικών πταισματικές παραβάσεις του νόμου περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων. 


Συγκεκριμένα: 

  • Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς Ομάδας «Ζ», δύο άτομα, διότι κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες, προϊόντα παρεμπορίου. 
  • Στο κέντρο της πόλης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας, 51χρονος ομογενής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών, χρηματική ποινή 50.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 έτη, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης, για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. 
  • Συνελήφθησαν από δικυκλιστές Ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του κέντρου δύο άτομα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. 


Επίσης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 20ής/21ης-07-2014 στην ευρύτερη περιοχή των οδών Γιαννιτσών και Μοναστηρίου, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών πταισματικές παραβάσεις του Ν. «Περί εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων». 

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.