aerosynodos_dolofonia_20130810_01.jpg
Ένα έγκλημα πάθους, που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2013 και, ακόμη, συζητιέται, ξαναζωντάνεψε, σήμερα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.
 
Στο εδώλιο κάθισε ο 20χρονος ναυτικός, Θανάσης Σχοινά, που σκότωσε την 25χρονη αεροσυνοδό, Μόνικα Κωνσταντινίδου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για "ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ", χωρίς να του αναγνωριστεί  κανένα ελαφρυντικό. Αυτή ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως επρόκειτο για ατύχημα. Αφού παρακολούθησε όλη τη διαδικασία με σκυμμένο κεφάλι και αφού ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, είπε ότι το μοιραίο βράδυ συνάντησε την 25χρονη, επανασυνδέθηκαν, έκαναν έρωτα και, μετά, βρήκε κάποια ύποπτα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό της. «Θόλωσα», είπε, «επειδή πίστεψα ότι με απατούσε. Την έβρισα άσχημα, με έβρισε και αυτή και την απώθησα με το χέρι. Έπεσε και χτύπησε. Έμεινε στον τόπο», ισχυρίστηκε.
Ο ιατροδικαστής, πάντως, κατέθεσε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε στραγγαλισμό. Επιβαρυντικό ήταν και το στοιχείο ότι η σορός της βρέθηκε  πεταμένη σε αποστραγγιστικό ρυάκι στα πρανή της Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Ευζώνων Κιλκίς. Ο 20χρονος συνελήφθη στον Έβρο, τον Αύγουστο του 2013, μετά από εκτεταμένο ρεπορτάζ της Αγγελικής Νικολούλη, στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”.