diakopi_revmatos_02.jpg
Στη… μοίρα τους παράτησε, η ΔΕΗ, τους κατοίκους του Βαθυλάκκου, ενός χωριού 28 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και 17 ώρες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα!

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στον Βαθύλακκο στις 4 τα ξημερώματα, όταν άρχιζε η καταιγίδα που έπληξε, επί επτά ώρες, την περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από μακριά φάνηκε μια λάμψη στον ορίζοντα και όλα βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Καθώς στη συνέχεια ξέσπασε η καταιγίδα, οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Βαθυλάκκου, που ανήκει στο δήμο Χαλκηδόνας, πίστεψαν ότι η διακοπή οφείλονταν στην κακοκαιρία και έδειξαν κατανόηση όταν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, με τους οποίους επικοινώνησαν, τους είπαν ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί το πρωί.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε. Οι ώρες περνούσαν και, αυτήν την στιγμή (20.30 της Τρίτης 15 Ιουλίου 2014), το χωριό παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα –και το σκοτάδι πέφτει.
«Μας κατέστρεψαν» λένε οι επαγγελματίες του χωριού. «Τα ψυγεία στα μαγαζιά γέμισαν νερά και τα προϊόντα σαπίζουν»! Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα νοικοκυριά, ενώ εκφράζουν φόβους ότι οι λεπτές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως λάπτοπ και εκτυπωτές, δε θα ξαναλειτουργήσουν!
«Κάνουμε το σταυρό μας κι ελπίζουμε να μας θυμηθούν από τη ΔΕΗ. Γιατί, όπως φαίνεται, μας ξέχασαν», λένε οι κάτοικοι του Βαυλάκκου, που ετοιμάζονται να περάσουν ένα… σκοτεινό βράδυ!