okana_synedrio_20140704_01

Δυνατότητα σε 130 πρώην χρήστες ναρκωτικών, να επανενταχθούν δημιουργώντας τις δικές τους επιχειρήσεις, ατομικές ή Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ακόμη και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τρίτων, δίνει επιχειρηματικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΟΚΑΝΑ και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Σχεδία και παρουσιάστηκε, σήμερα, σε συνέδριο του Οργανισμού, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ορφανός: Δυνατότητα για 130 άτομα

okana_synedrio_orfanos_20140704_02Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, επισήμανε την ανάγκη παροχής κινήτρων στα άτομα αυτά ώστε να διαμορφώσουν μια νέα αντίληψη για τη ζωή. «Σήμερα, με την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου ενσωμάτωσης πρώην χρηστών ουσιών στην αγορά εργασίας του νομού Θεσσαλονίκης, δίνεται η δυνατότητα σε 130 άτομα, να δημιουργήσουν, είτε ατομικές επιχειρήσεις, είτε να συμμετάσχουν σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, που είναι ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης», τόνισε.

lemonis_201407_04_01

Ο ψυχίατρος Λεωνίδας Λεμονής(αριστερά), επιστημονικά υπεύθυνος Θεραπευτικού Οργανισμού της Αυστρίας, δήλωσε ότι το 30% όσων συμμετέχουν σε κλειστά ή ανοικτά προγράμματα απεξάρτησης, καταφέρνει να αποκατασταθεί επαγγελματικά, μέσω των ειδικών δομών που υπάρχουν.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, δήλωσε πως σκοπός του ΟΚΑΝΑ είναι να προσδιορίσει νέους ρόλους στους απεξαρτημένους και στόχος να αποκτήσουν ουσιαστικές δεξιότητες και να μην στηρίζονται συνεχώς σε επιδοτούμενα προγράμματα.