forologika_01[2]
Στα… αζήτητα παραμένουν ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις. Οι φορολογούμενοι, στην πλειοψηφία τους ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν τις έχουν συντάξει ακόμη και,

σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος, Ιωάννη Τύρη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, είναι αδύνατον ως τις 14 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής, να έχουν υποβληθεί όλες.

«Αυτό που προβληματίζει τους επιχειρηματίες είναι το ότι πρέπει να προκαταβάλουν το 50% του φόρου της επόμενης χρονιάς», εξηγεί. Προσθέτει πως «δε θα αντέξει το σύστημα» και ότι οι φοροτεχνικοί «αναμένουν και άλλη παράταση».

Επιπλέον πρόβλημα στο διαδικτυακό σύστημα αναμένεται πως θα προκαλέσει η αποστολή των ενημερωτικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Οι φορολογούμενοι οφείλουν, μέσα στις επόμενες ημέρες, να ενημερωθούν για τον νέο αυτό φόρο και στις 31 Ιουλίου να καταβάλουν την πρώτη δόση του. Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της φορολογίας εισοδήματος. «Είναι αδύνατο να ενημερωθούν όλοι ως τις 31 Ιουλίου», λέει ο κ. Τύρης.