voridis_20140610_01.jpg
Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέδωσε στον νέο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο.

 

Μάλιστα όταν κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στο όνομα του νέου υπουργού Υγείας ζήτησε από τους παρόντες να τον χειροκροτήσουν.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο, καθώς όπως τόνισε αιτήματα δεκαετιών έγιναν πράξη μέσα σε λίγους μήνες. Όπως ανέφερε οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τόσο λοιδορηθεί, έγιναν πράγματι για το καλό των πολιτών κάτι που αρχίζει να γίνεται φανερό.

Έγιναν λάθη και υπερβολές σημείωσε, για τα οποία αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη, όπως είπε, ενώ δήλωσε περήφανος που ο φίλος του Μάκης Βορίδης καλείται να συνεχίσει το έργο του.

Ο Μ. Βορίδης από την πλευρά του, αναφερόμενος στον Ά. Γεωργιάδη, τον αποκάλεσε συναγωνιστή και στενό φίλο τονίζοντας ότι η Υγεία στην Ελλάδα τα προσεχή χρόνια θα φέρει το αποτύπωμά του.

Παρότι ο νέος υπουργός Υγείας δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σε βάθος, είπε ότι οι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Υγείας, θα συνεχιστούν. Μάλιστα, αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι θα δει τον πολίτη ως φορολογούμενο, τα χρήματα του οποίου θα πρέπει να σεβαστεί, αλλά και ως ασθενή με την ευαισθησία που απαιτείται.