Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ακτή Ελεφαντοστού, που επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας, ανατρέποντας το εις βάρος 1-0 του πρώτου ημιχρόνου μέσα σε δύο λεπτά στην επανάληψη!


Ετσι οι "ελέφαντες" ξεκινούν για πρώτη φορά τα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου με νίκη, ενώ πλέον συγκατοικούν μαζί με την Κολομβία στην πρώτη θέση του ομίλου της Εθνικής μας.

Οι Ιάπωνες ωστόσο ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Κεϊσούκε Χόντα (16΄) να κάνει το 0-1 με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, αφήνοντας άγαλμα τον Μπαρί στην πρώτη κυριολεκτικά επίσκεψη των Ασιατών στα καρέ της Ακτής.

Οι Αφρικανοί που ήταν αρκετά νευρικοί στο παιχνίδι τους στο 45λεπτο, δεν έβρισκαν ανοικτούς χώρους για να απειλήσουν την εστία του Καβασίμα, προσπαθώντας να φθάσουν στο γκολ με στημένα των Γιάγια Τουρέ και Αρτουρ Μποκά.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός της Ακτής πέρασε στο παιχνίδι τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο 36χρονος έδωσε ψυχολογική ώθηση στους "ελέφαντες" που μέσα σε δύο λεπτά έφεραν... τούμπα το ματς, με γκολ... καρμπόν.

Αρχικά ο Μπόνι με κεφαλιά στο 64΄ ισοφάρισε για την ομάδα της Αφρικής και εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο Ζερβίνιο (66΄) που με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του δεξιού οπισθοφύλακα, Σερζ Οριέ (ασίστ και στο πρώτο γκολ) ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Σερέ Ντι (62' Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάβα, Οσάκο (68΄ Οκούμπο).

To 1-0 από τον Χόντα:



To 1-1...


και το 2-1...