Νικηφόρα ήταν η τελευταία φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Mundial της Βραζιλίας.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας πολύ καλή εικόνα για 60 λεπτά επιβλήθηκε με 2-1 της Βολιβίας στη "Red Bull Arena" του Νιου Τζέρσεϊ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τον έλεγχο της αναμέτρηση από το ξεκίνημα και προηγήθηκε στο σκορ, στο 21΄, με τον Κονέ (κορυφαίος του γηπέδου), ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τα εθνόσημο, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, εάν ο Γκέκας δεν σπαταλούσε κλασική ευκαιρία στο 12΄. 
Ωστόσο στην επανάληψη, ο Κατσουράνης (54΄) εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την σέντρα – κόρνερ του Χολέμπας και με εξαιρετική κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της Εθνικής. 
Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και υπήρξε μία σχετική χαλαρότητα από την πλευρά της «γαλανόλευκης», γεγονός που οι Βολιβιανοί το εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν στο 70΄  σε 2-1, έπειτα από λάθος εκτίμηση του Καρνέζη σε σουτ του Καρντόζο. 

Το τελικό 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, σπάζοντας εν τέλει αυτή την κατάρα των τεσσάρων φιλικών αναμετρήσεων προετοιμασίας δίχως νίκη και γκολ.

Πλέον η Εθνική πετάει για το τελικό προορισμό (Βραζιλία) όπου σε επτά ημέρες ακριβώς από σήμερα θα αντιμετωπίσει την Κολομβία.


Παρακολουθείστε τα τέρματα της αναμέτρησης στα παρακάτω βίντεο:

Το 1-0:  

Το 2-0: 


και το τελικό 2-1: 


ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄Μήτρογλου).


ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινόνιες, Ράλδες, Εκίνο, Γκουτιέρες (85' Σεντένο), Μπεχαράνο, Μαλεάν (61' Μπεχαράνο), Μοχίκα (46' Καρντόσο), Τσουμασέρο (68' Μιράντα), Μπεχαράνο (78' Αρασκαΐτα), Μορένο, Άρσε (83' Πένια).