Σύνθημα... αντεπίθεσης από Σαλπιγγίδη - Καπίνο...


Τη δική τους τοποθέτηση αλλά και τις δικές τους απαντήσεις έδωσαν σε ελληνικά αλλά και ξένα ΜΜΕ οι δύο διεθνείς μας. 

Σε τί πνευματική και σωματική κατάσταση είναι η ομάδα δύο μέρες πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία;

Δ . Σ.: Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Έχουμε επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι. Προετοιμαζόσαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε μία αξιόλογη ομάδα.
Στ. Κ : Συμφωνώ με αυτά που είπε ο «Σάλπι». Ξεπεράσαμε το αποτέλεσμα του Σαββάτου και τώρα έχουμε επικεντρωθεί στον αντίπαλο. Θα δώσουμε τον καλύτερο ευτό μας για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Πως νιώθετε για την υποδοχή και την φιλοξενία από τους κατοίκους του Αρακαζού;

Δ . Σ.: Είναι πολύ φιλικοί και χαρούμενοι. Χαιρόμαστε και εμείς που έχουμε να κάνουμε με θερμό κόσμο. Αισθανόμαστε όμορφα. Είναι σημαντικό κομμάτι η φιλοξενία και οι συνθήκες. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγματα το να είσαι σε ένα ξενοδοχείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στ. Κ : Ο κόσμος είναι πολύ θερμός. Μας έχει αγκαλιάσει. Είναι σημαντικό γιατί βρισκόμαστε εδώ πολλές μέρες.

Ο Χόντα είπε ότι σεβαστήκατε τον αντίπαλο σας πολύ, εννοώντας οτι θα έπρεπε να επιτεθείτε περισσότερο.... Εσείς τι έχετε να σχολιάσετε;

Δ . Σ.: Δεν υπάρχει λόγος να απαντάμε στις δηλώσεις των αντιπάλων. Τους σεβόμαστε όλους. Ο κάθε ένας μπορεί να λέει ότι θέλει... Εγώ στην προκειμένη περίπτωση δεν έχω να σχολιάσει κάτι.
Στ. Κ : Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι

Σε κάθε ματς όποιος σκοράρει πρώτος έχει προβάδισμα. Σε αυτό της Ιαπωνίας με την Ελλάδας, ο πρώτος που θα βάλει γκολ θα έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα;

Δ . Σ.: Σε θεωρητικό επίπεδο θα συμφωνούσα. Μέχρι και σήμερα όμως υπήρχαν αποτελέσματα που γύρισαν... Άρα σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να συμβεί, σε πρακτικό όμως... Το παιχνίδι είναι 90 λεπτά, άρα μπορεί να γυρίσει.

Στ. Κ : Όποιος σκοράρει πρώτος έχει το πλεονέκτημα. Έχουμε δει όμως πολλά να γίνονται. Δεν σημαίνει κάτι αν βάλει γκολ όλα τελείωσαν, καθώς υπάρχουν συνολικά 90 λεπτά.

Η Ιαπωνία δέχθηκε δύο γκολ από την αριστερή πλευρά. Το βλέπετε αυτό ως αδυναμία;

Στ. Κ Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Για να μπει ένα γκολ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό πρέπει να έχει γίνει λάθος. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι υπάρχει αδυναμία. Το θεωρώ συμπτωματικό αυτό, γιατί η Ιαπωνία είναι καλή ομάδα, δουλεύει με αλληλοκάλυψη και τρέχει στο γήπεδο 90 λεπτά.
Τι συζητήσατε μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας και πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

Δ . Σ.:Το τί συζητήσαμε είναι προσωπικό. Αυτό που μετράει είναι οτι είμαστε σε πολύ κατάσταση. Δουλεύουμε πολύ και πιστεύω οτι είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Έχουνε περάσει τέσσερα χρόνια από το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ, το οποίο πέτυχες εσύ... Τι είναι αυτό που λείπει και πρέπει να το έχουμε με την Ιαπωνία;

Δ . Σ.: Αυτό που μας έλειπε ήταν η τύχη, γιατί δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Αφού κάναμε ευκαιρίες είναι θέμα χρόνου το γκολ. Σίγουρα είναι κάτι που μας προβληματίζει, αλλά από τη στιγμή που γίνονται ευκαιρίες ακολουθούν και τα γκολ.

Η καριέρα σου, πηγαίνει βήμα βήμα... Αρχικά στον Παναθηναϊκό, μετά στην Εθνική Νέων και τώρα Μουντιάλ. Ποιο το επόμενο βήμα;

Στ. Κ :  Είμαι χαρούμενος. Προσπαθώ να χαρώ το Μουντιάλ. Συνεχίζω να δουλεύω και να βρεθώ όσο πιο ψηλά μπορώ.

Είδατε και τους τρεις αντιπάλους. Τους έχετε αναλύσει... Ποια θεωρείς οτι είναι η ισχυρή ομάδα του ομίλου;

Δ . Σ.: Κοιτώντας τα πρώτα παιχνίδια, θεωρώ οτι το προβάδισμα το έχουν οι δύο ομάδες που κέρδισαν. Δεν ξέρεις όμως πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς και εμείς και η Ιαπωνία είναι καλές ομάδες. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω κάποια.

Στ. Κ : Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος. Μπορούμε και εμείς να αντιστρέψουμε τα προγνωστικά και η Ιαπωνία. Ελπίζω όμως  να είμαστε εμείς.

Σε ένα Πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών, πλέον δεν εξαρτιόμαστε μόνο από το δικό μας αποτέλεσμα. Τι αποτέλεσμα θα θέλατε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που γίνεται νωρίτερα;

Δ . Σ.: Εξαρτιόμαστε από εμάς σε αυτή τη φάση γιατί αν κάνουμε δύο νίκες περνάμε σίγουρα. Αν τα καταφέρουμε δεν έχει σημασία το άλλο παιχνίδι. Καλό θα ήταν να έρθει η ισοπαλία, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έρθεις πρώτος. Γιατί και πάλι μπορεί να αντιμετωπίσεις ένα μεγαθήριο του ποδοσφαίρου.

Στ. Κ : Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Με δύο νίκες δεν περνάμε σίγουρα. Πιστεύεις ότι μπορεί να κοστίσουν τα 3 γκολ με Κολομβία;

Δ . Σ.:  Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Αν συμβεί, ας γίνει... Δεν έχει σημασία τί πιστεύω εγώ, αλλά το τί θα γίνει. Τι να κάνουμε που δεχθήκαμε τρία γκολ στην πρεμιέρα.

Πως βλέπετε το Μουντιάλ, με την βαριά ήττα της Ισπανίας, τη νίκη της Κόστα Ρίκα...

Στ. Κ :  Σε όλες τις διοργανώσεις υπάρχουν εκπλήξεις. Δεν περίμενα η Ισπανία να φάει 5 γκολ. Πάντα έρχονται αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε. Μπορεί η Κόστα Ρίκα να έχασε, αλλά μπορεί η Ουρουγουάη να κάνει το 2/2 και να περάσει.

Δ . Σ.:  Το ποδόσφαιρο ωραίο άθλημα. Κάποια μεγαθήρια μπορεί να χάνουν με πολλά γκολ, αλλά αυτό που θεωρείται έκπληξη είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι πως αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο και πως έχουμε την τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα με ένα κακό αποτέλεσμα. Μπορούμε να το δούμε πιο σφαιρικά και ποδοσφαιρικά. Έτσι θα το απολαύσουμε. Είναι καλό να αγαπάμε την χώρα και την ομάδα μας, αλλά όχι με υπερβολή. Εγώ προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και να αφήνω όλα τα άλλα στην άκρη,.

Το 2010 υπήρχε ανάλογη κατάσταση. Είχαμε ηττηθεί στην πρεμιέρα, χωρίς καλή εμφάνιση. Μπορεί να γίνει το ίδιο και τώρα;

Δ . Σ.:  Αυτό πιστεύουμε όλοι. Αν δεν το πιστεύμασε δεν θα ήμασταν εδώ. Κοιτάμε να πάρουμε τις δύο νίκες. Αν δεν τα καταφέρουμε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Η ισοπαλία είναι καταδικαστική;  Αν είναι ισοπαλία το παιχνίδι θα τα παίξουμε όλα για όλα;

Στ. Κ :Δεν ξέρω καταδικαστικό θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού.

Δ . Σ.:  Εμείς έχουμε σκοπό να παίξουμε δύο παιχνίδια. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρω αν με 4 πόντους θα περάσουμε. Το να σκεφτόμαστε με πόσους βαθμούς περνάμε, δεν βοηθάει. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος.

Έχετε κακή παράδοση με τις ασιατικές ομάδες. Έχουν κάτι που μας δυσκολεύει;

Δ . Σ.:  
Είναι συμπτωματικό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε συχνά, αλλά σε 6 παιχνίδια μπορεί να συμβεί. Το κάτι διαφορετικό που έχουν, είναι οτι λειουργούν σαν στρατιωτάκια. Είναι πειθαρχημένες ομάδες. Δεν έχεις πολλές ομάδες στην Ευρώπη που να παίζουν έτσι. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.

Επειδή είχατε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, πριν από τέσσερα χρόνια. Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε... Στους νέους της ομάδας, έχετε αναλάβει οι παλιοί να τους ανεβάσετε την ψυχολογία;

Δ . Σ.:   Όταν είσαι απ έξω τα βλέπεις διαφορετικά. Όλοι είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τόσα πολλά για να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Το ίδιο σκεφτόμαστε όλοι. Μεθαύριο θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία και τις απαιτήσεις που θα έχει αυτός ο αγώνας.

Παρακολουθείστε στο βίντεο τις δηλώσεις των διεθνών: